Amenajarea casei

#curatare casa #rugina #apa carbogazoasa

Ce poti face cu apa carbogazoasa in gospodarie

De la udatul florilor pana la curatarea petelor de grasime din tavile de fier pentru cuptor, apa minerala carbozificata este un ingredient - minune pentru numeroase probleme din gospodarie. Daca iti mai ramane apa carbogazoasa in sticla, nu o arunca. Foloseste-o pentru curatarea parbrizului sau a blaturilor de bucatarie.

De asemenea, apa carbogazoasa este utila si la prepararea clatitelor. Acestea devin mai pufoase si mai usoare. Apa carbogazoasa poate fi folosita si pentru desfacerea stridiilor, dar si pentru curatarea petelor de rugina.
 

Iata la ce poti folosi apa carbogazoasa:


Uda florile. Nu arunca resturile de apa carbogazoasa. Foloseste-o pentru a uda plantele de apartament sau de gradina. Mineralele din apa ajuta plantele sa creasca mari si sanatoase. Pentru beneficii maxime, incearca sa uzi plantele cu apa minerala in fiecare saptamana.

Indeparteaza petele de pe materiale. Apa minerala poate fi folosita si pentru a indeparta petele de pe materiale si tesaturi. Toarna putina apa minerala pe pata si freaca bine cu un burete sau cu o carpa curata.

Curata parbrizul de la masina. Tine in permanenta in masina o sticla cu apa carbogazoasa. Foloseste-o pentru a indeparta mizeriile si petele de grasime de pe parbrizul masinii tale. Apa carbogazoasa accelereaza procesul de curatare.

Reda culoarea parului. Daca parul tau blond isi schimba culoarea de la apa din piscina, de la prea mult clor, nu te panica. Clateste bine parul cu apa minerala, iar acesta va reveni la culoarea originala.

Curata blaturile de bucatarie. Toarna apa carbogazoasa direct pe blaturile de bucatarie sau chiuvete. Sterge apoi bine cu o carpa moale si clateste cu apa calduta, dupa care sterge iar bine, pana se usuca. Pentru a curata obiectele din portelan, toarna apa minerala peste ele, lasa putin sa actioneze si sterge cu o carpa moale.

Pentru curatarea acestor obiecte nu vei avea nevoie de sapun sau clatire. De asemenea, cu ajutorul apei carbogazoase poti curata si frigiderul. Prepara o solutie din apa minerala si sare si sterge bine tot frigiderul.

Indeparteaza rugina. Pentru a indeparta petele de rugina de pe diverse obiecte, toarna putina apa carbogazoasa si lasa sa actioneze cateva minute. Mineralele din apa ajuta la inmuierea ruginei si indepartarea ei. Dupa ce lasi sa actioneze cateva minute, sterge zona respectiva cu apa calduta.

Elimina petele de urina. Pentru a indeparta petele si mirosul intepator de urina este de asemenea indicat sa folosesti apa carbogazoasa. Inmoaie cat mai repede zona respectiva in apa minerala si lasa sa actioneze cateva minute.

Curata tavile de fier. Mancarea pregatita la cuptor este delicioasa, insa ce faci cu tavile din fier, pline de pete de grasime si resturi de mancare? Curatarea lor nu este atat de distractiva precum pregatitul mancarurilor.

Pentru aceasta problema exista o solutie la indemana tuturor: apa carbogazoasa. Cat timp tava este inca calda, toarna in ea apa minerala. Lasa apa sa actioneze cateva minute, dupa care cureti in mod obisnuit, cu apa calda si detergent de vase.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea