Amenajarea casei

#amenajare masa paste #casa paste #amenajare casa paste #decoratiuni paste #masa paste #paste

Cum aranjezi masa de Paste

Pastele este o buna ocazie de a sarbatori impreuna cu familia si cu prietenii. Aranjaza masa asa incat sa simtiti cu totii spiritul sarbatorii, dar si aerul de primavara. Iata cateva idei de care merita sa tii cont:

Ce nu trebuie sa iti lipseasca

Sursa foto: karencromwell.com

O fata de masa alba face mai mult decat orice. Imprima prospetime atmosferei si, in plus, poti aseza pe ea orice fara sa risti combinatii kitch. Si o fata de masa intr-o culoare calda, precum un galben sau un verde pal, sunt potrivite pentru acest moment.

Sursa foto: hgtv.com

Florile proaspete, de sezon, trebuie sa isi gaseasca si ele locul pe masa festiva, insa alege vaze transparente, care sa nu obtureze vizual spatiul. Cel mai bine ar fi sa alegi plante nu foarte inalte, tocmai pentru ca oaspetii tai sa se poata vedea usor si sa poata discuta fara sa existe obstacole intre ei. Lalelele si hortensiile sunt florile care dau un plus de culoare mesei festive de Paste.

Sursa foto: one.ro

Alege un serviciu de farfurii simplu, deschis la culoare, chiar alb daca ai, pentru a pune in evidenta bunatatile preparate. Adauga o pata de culoare cu ajutorul servetelor din panza pe care le poti orna cu simboluri ale Pastelui.

Decoratiunile de pe masa de Paste

Sursa foto: easterquoteswishes.com

In primul rand, de pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca sub niciun chip cosuletul cu oua colorate. El este chiar piesa de rezistenta a decorului. Pentru ca ouale de Paste sunt in esenta lor vesel colorate, alege un cosulet din nuiele, simplu, dar care sa puna in valoare ornamentele de pe oua.

Sursa foto: hgtv.com

Orneaza si scaunele. Poti aseza pe spatarul lor un servet dantelat, pentru un decor elegant, sau poti prinde de spatar o funda colorata, pentru un aspect mai familiar si mai putin pretentios.

Sursa foto: hgtv.com

Inspira-te din natura pentru decor. Coronitele din crengute si nuiele subtiri ori iarba naturala sunt elemente vii, care aduc natura, cu tot cu parfumul ei, mai aproape.

Sursa foto: hgtv.com

Insa poti indrazni mai mult decat atat. Daca vrei o masa mult mai colorata, atunci amesteca imprimeuri si nuante puternice. Atentie insa la cantitate, pentru ca riscul sa transformi totul intr-o atmosfera greoaie este destul de mare.

Sursa foto principala: kathy-cottagedreams.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului