Amenajarea casei

#amenajare camera scolar #camera scolar

Cum amenajezi camera scolarului

Atunci cand copilul ajunge la varsta scolara, este foarte important sa ii amenajezi camera astfel incat sa ii poti satisface toate nevoile de confort si liniste, pentru ca el sa isi poata desfasura in conditii perfecte activitatile. Daca ai ajuns la aceasta etapa si esti in cautarea unor idei de amenajare a camerei scolarului, avem cateva solutii practice cu ajutorul carora vei crea atmosfera ideala pentru copilul tau.

 

Decoratiuni interioare

Alege impreuna cu copilul decoratiunile pentru camera lui si elementele utile, cum ar fi corpurile de iluminat. In camera poate sa fie o atmosfera foarte calma si pozitiva daca lumina este potrivita. Alege cateva lampi de veghe de diferite dimensiuni care sa fie in stilul in care ai amenajat camera. Implica-l si pe cel mic in tot acest proces, pentru ca in definitiv aceste amenajari trebuie sa fie si pe placul lui. Poti sa ii propui ca peretii sa fie decorati cu micile lui lucrari de arta sau poti sa optezi pentru tablouri cu eroii lui preferati.

Masa de lucru pozitionata in apropierea geamului

Scolarul tau are nevoie de un spatiu unde sa isi desfasoare activitatile zilnice. Fie ca exerseaza scrisul sau cititul, fie ca picteaza sau decupeaza, trebuie sa te asiguri ca biroul sau masuta de lucru sunt asezate in apropierea geamului pentru a beneficia de lumina naturala in timpul zilei. De asemenea, este important sa dotezi camera cu un scaun de birou potrivit pentru statura copilului. Trebuie sa il inveti sa aiba intotdeauna o pozitie corecta la birou.

Foloseste pentru amenajare culori calde

Foloseste culori calde pentru amenajarea camerei copilului. Evita nuantele prea tari deoarece acestea pot sa il agite si chiar sa ii perturbe somnul. Desigur, poti sa te consulti cu el pentru a vedea ce-i place, dar indiferent ce culoare alege incearca sa optezi pentru nuante cat mai deschise care sa creeze o atmosfera linistita in camera.

Alege accesorii educative

Un glob pamantesc sau o harta pot fi elemente de decor in camera scolarului, dar nu numai. De multe ori ele pot sa ii starneasca curiozitatea si astfel copilul va fi dornic sa afle mai multe lucruri despre obiectele respective. Poti profita de intrebarile lui pentru a-l initia in tainele unor obiecte de studiu, cum ar fi istoria, geografia, sau alte discipline conexe.

Amenajeaza o zona de relaxare

Relaxarea este foarte importanta pentru cei mici. Copiii trebuie sa aiba in camera un spatiu de joaca unde sa se relaxeze si sa se distreze. Alege un colt al camerei unde sa pozitionezi raftul pentru jucarii si aseaza in apropiere perne mari, colorate, pe care copilul sa se odihneasca si sa isi petreaca timpul alaturi de prietenii lui. Pentru acel loc e indicat sa optezi pentru culori cat mai vii, vesele, astfel incat acesta sa devina cel mai atractiv punct al camerei.

Amenajeaza zona de somn

Patul copilului trebuie asezat in asa fel incat in campul vizual sa nu apara elemente care sa il distraga, precum jucarii sau lumini puternice. Zona de somn trebuie sa fie cel mai relaxant loc, eventual poti sa asezi o mica etajera pentru carti care sa fie la indemana. Asigura-te ca in timpul noptii jaluzelele sau perdelele de noapte sunt trase pentru ca cel mic sa aiba parte de un somn cat mai odihnitor.

Cauta rafturi sau dulapuri pentru rechizite

Pastreaza toate lucrurile pentru scoala in acelasi loc. Intr-un dulap bine organizat pot sa incapa ghiozdanul, penarul, caietele si cartile, astfel incat ele sa nu fie imprastiate prin camera sau pe birou. Aranjarea si organizarea rechizitelor trebuie sa fie o activitate comuna, cel mic sa fie implicat si sa invete sa pastreze ordinea. Pozitioneaza acest dulap in apropierea biroului pentru ca toate obiectele sa fie la indemana atunci cand copilul are nevoie.

Dulap pentru haine cu multe rafturi

Daca dulapul pentru haine are mai multe rafturi vei reusi sa pastrezi mai bine curatenia. Invata-l pe cel mic sa imparta hainele pe categorii si demonstreaza-i ca in acest fel va gasi totul mult mai repede. Este normal sa aiba nevoie de ajutor pentru a-si alege hainele, dar poti sa il obisnuiesti cu cateva reguli simple, astfel incat sa fie ordonat.

Sursa foto: Vivre.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare