Amenajarea casei

#alegere canapea #canapea

Cum alegi canapeaua potrivita in functie de material

Materialul din care este confectionata canapeaua pe care o vei alege conteaza la fel de mult precum dimensiunea, forma sau moliciunea pernei. Citeste in continuare care sunt cele mai des intalnite optiuni de materiale pentru canapele, astfel incat sa stii la ce te sa te astepti. Dupa ce te decizi ce iti doresti, poti gasi pe vivre.ro multe modele de canapele dintre care sa o alegi pe cea potrivita pentru tine.

Tipuri de materiale pentru canapea

1. Material textil natural. De obicei este vorba despre bumbac, dar putem vorbi si despre alte fibre naturale, cum ar fi lana, in etc. Sunt cele mai practice, in primul rand din punct de vedere al costurilor, in al doilea rand din punct de vedere al optiunilor de culoare si textura. Materialele textile sunt foarte versatile, de la alb pur la indigo profund, de de la impreu leopard la modele cu inimioare, poti alege dintr-o gama aproape interminabila de culori si texturi. Un material de calitate va rezista la decolorare, chiar daca sta direct in lumina soarelui. Dezavantajul este ca e putin mai greu de intretinut si se pateaza destul de usor. Asta inseamna ca orice canapea murdara va trebui tratata profesional pentru a-i reda aspectul initial.

2. Catifea. Desi este tot un material textil, catifeaua trebuie mentionata separat, deoarece este somptuoasa, matasoasa si fabuloasa la atingere. Are culori exceptionale, avand nuante bogate, cu multa adancime si bogatie. Dezavantajul catifelelor scumpe de matase este ca sunt destul de greu accesibile din punct de vedere financiar. Pentru o canapea de catifea rezistenta, care nu se va uza rapid atunci cand este folosita in mod regulat, alege o tesatura densa, eventual din poliester de inalta performanta. Acesta va rezista foarte bine la decolorare, pete si folosire intensa.

3. Microfibra. Daca iti place senzatia de piele de caprioara, microfibra este o alegere excelenta de material alternativ, care este atat rentabila, cat si rezistenta la pete. Singurul detaliu inconfortabil este ca atrage ca un magnet parul si blana, deci nu este o alegere recomandata pentru persoanele care au animale de companie. Desigur, cu exceptia situatiei in care esti obisnuit sa cureti zilnic parul din casa, iar acest lucru nu te deranjeaza.

4. Piele. O canapea din piele naturala de inalta calitate este de departe castigatoare atunci cand vorbim despre materiale de lux. Nu degeaba unele dintre cele mai iconice piese de mobilier sunt realizate aproape exclusiv din piele. Pielea este sofisticata, durabila si rezistenta la pete. Este extrem de versatila si poate functiona in aproape orice stil de casa, de la eleganta la moderna. Pielea se comporta frumos, devine mai moale pe masura ce este folosita si capata o patina superba in timp. De asemenea, rezista la alergeni, iar asta este ideal daca tu sau unul dintre membrii familiei tale suferiti de alergii. Pe de alta parte, se considera ca materialul textil este mai confortabil decat pielea. Cand te gandesti la scaunele de piele dintr-o masina iti aduci aminte ca pot deveni foarte fierbinti atunci cand stau in bataia soarelui. Acelasi lucru se poate intampla si in interior. Pielea tinde sa absoarba caldura mai repede si poate deveni lipicioasa atunci cand te asezi pe ea, iar atunci cand este frig, canapeaua de piele poate da o senzatie neplacuta de racoare.

Se poate ca cel mai bun mod de a alege materialul pentru viitoarea ta canapea este sa pui cea mai importanta intrebare: ce iti doresti de fapt de la ea? Confort? Stil? Rezistenta? Valoare? Folosindu-te de raspunsurile la aceste intrebari si apeland la lista de mai sus, vei putea sa achizitionezi canapeaua visurilor tale.

Sursa foto: Vivre.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare