Amenajarea casei

#feng shui #flux chi #secrete feng shui #amenajare feng shui

Cele mai simple trucuri Feng Shui

Feng Shui este o tehnica traditionala chineza prin care se urmareste echilibrarea relatiilor dintre om si spatiul in care isi desfasoara existenta. Acest stil de amenajare al casei a prins foarte bine in ultimii ani astfel ca exista tot mai multi adepti. Doar ca filosofia Feng Shui este foarte complexa astfel ca necesita un studiu amplu. Cu toate acestea, exista si cateva reguli simple care pot fi urmate de toata lumea, pentru a stimula fluxul Chi al energiei vitale din casa:



1 Renunta la obiectele vechi


Pentru ca in casa ta sa existe o energie pozitiva, specialistii Feng Shui ne recomanda sa renuntam la obiectele vechi si la cele pe care nu le mai folosim.

Este aproape imposibil sa nu avem prin locuinta obiecte vestimentare , suveniruri sau cadouri care nu sunt pe gustul nostru.
Fiecare obiect vechi sau de care nu ne atingem reprezinta in Feng Shui trecutul si energiile consumate. De aceea, este foarte important sa renuntam la ele.


2 Elibereaza-ti dormitorul


Dormitorul este una dintre cele mai importante incaperi din casa pentru ca aici ne retragem sa ne relaxam. De aceea, specialistii Feng Shui recomanda sa ne eliberam dormitoarele de obiecte inutile, de piese de mobilier greoaie, computere, televizoare si sa incercam sa ne creem un spatiu cat mai intim. Dormitorul nu trebuie sa ne aminteasca de indatoririle casnice, ci sa ne ajute sa ne odihnim si sa ne incarcam organismul de energie pentru a doua zi.


3 Fereste-te de locurile incarcate de energii negative


In Feng Shui, toate deschiderile si spaţiile de trecere din casa - usi, ferestre, culoare, scari, lifturi sunt zone de neliniste. De aceea, este recomandat sa nu stai niciodata in dreptul acestora, sa nu-ti pozitionezi biroul sau patul in fata lor pentru ca vei fi tot timpul incordat si stresat.

In caz ca nu ai cum sa eviti acest lucru, adeptii Feng Shui recomanda amplasarea unui raft sau a unei plante care sa imparta spatiul in doua si sa te protejeze de influenta energiilor negative.


4 Evita colturile si obiectele ascutite


Colţurile intunecoase sau incaperile cu mulţi pereţi sint factorii care atrag energiile negative. De aceea, este bine sa eviti sa stai in aceste locuri sau sa incerci sa apelezi la trucuri pentru a echilibra energiile. Spre exemplu, daca in casa exisista colţuri in care nu patrunde lumina soarelui este indicat sa asezi in zona respectiva o lampa, lumanarele decorative sau niste spoturi luminoase. Lumina va risipi energiile negative, care se spune ca se aduna in aceste colţuri.

Obiectele rotunde emana energie pozitiva si fac ca locul respectiv sa fie mai confortabil. De exemplu, mesele patrate sau dreptunghiulare au colturi care sunt considerate daunatoare in timp ce mesele in forma rotunda stimuleaza comunicarea si ajuta la relaxare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea