Amenajarea casei

#vase de bucatarie #bucatarie #ustensile bucatarie #ustensile de bucatarie

Ce sa nu faci cu ustensilele de bucatarie

Intretinerea si folosirea adecvata a ustensilelor de bucatarie le prelungeste viata si le mentine in buna stare, economisind astfel sume considerabile de bani pe care le-ai fi dat pe inlocuirea lor. Hai sa invatam impreuna cum sa ne folosim de ustensilele de bucatarie cat mai eficient.

1 Nu spala cutitele in

Chiar daca pe instructiunile de utilizare scrie ca este sigur sa faci asta, nu introduce obiectele ascutite sau taioase in masina de spalat vase. Detergentul abraziv si jetul puternic de apa pot toci lama cutitului. In plus, risti sa te ranesti cand bagi mana in sertarul masinii de spalat ca sa o incarci cu detergent.

 2 Nu folosesti ustensilele de plastic la prajeli

Desi exista in comert o gama variata de , polonice, furculite, linguri etc din plastic simplu pentru gatit, nu este o idee buna sa te bazezi pe ele. Vei vedea ca, in timp, acestea se topesc si bucati din ele se desprind usor. Ca sa nu mai vorbim sa plasticul ars este toxic si nu e bine sa ajunga in mancare . In schimb, foloseste linguri sau spatule de lemn, din silicon sau plastic special care sa reziste la temperaturi inalte.

3 Nu curata vasele de ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/fonta" title="fonta">fonta " title="fonta">fonta cu detergent si lavete de sarma

Vasele de fonta se distrug foarte repede daca nu le intretii si cureti corespunzator. Acestea au un special din ceramica la interior si exterior, care le asigura calitatea de a nu se lipi de mancare. Cel mai bun mod de curatare, dupa folosire, nu este cel clasic, cu detergent de vase si laveta de sarma. Vasele de fonta se clatesc cu apa fierbinte si se sterg cu un servet gros de hartie la final. Pentru urmele de mancare care nu vor sa cedeze prea usor, foloseste sare grunjoasa sau o laveta de plastic.

4 Nu lasa in apa ustensilele de lemn

Tocatorul sau lingura de lemn nu se lasa in apa, deoarece lemnul se umfla si se deformeaza in contact prelungit cu apa. De aceea, este bine sa le speli imeidat dupa folosire si sa le lasi sa se usuce intr-un loc aerisit si calduros, nu sa uiti de ele in chiuveta.

5 Nu umple la refuz blenderul sau storcatorul

Respecta liniutele care indica mereu cantitatea maxima pe care o poti introduce in aparatele care te ajuta in bucatarie. Daca le umpli la refuz, aparatul respectiv nu va fi in stare sa desfaroare procesul de amestecare sau taiere a ingredientelor si risti sa-l si defectezi. Imparte in doua cantitatea si proceseaza-le pe rand.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului