Amenajarea casei

#confort casa #casa de vacanta #amenajare casa

4 idei pentru a spori confortul casei tale de vacanta

O casa de vacanta este acel refugiu drag inimii tale unde te retragi pentru a te bucura de momente de relaxare, alaturi de familie si de prieteni. Iti doresti, de aceea, ca ea sa fie un spatiu confortabil si primitor, adaptat nevoilor tale si ale oaspetilor tai. Iata 4 idei care te pot ajuta sa profiti din plin de confortul casei tale de vacanta.

Asigura confortul termic ideal

O temperatura interioara placuta si constanta iti influenteaza in mod pozitiv confortul. Izoleaza termic casa pentru a mentine temperatura optima in orice sezon. In plus, verifica ferestrele si acoperisul si repara sau inlocuieste elementele deteriorate.

Alege cea mai potrivita optiune de incalzire luand in calcul atat nevoile tale, cat si resursele disponibile in zona in care este amplasata casa. De exemplu, pentru zonele in care lemnul este o resursa accesibila, alegerea unei centrale pe lemne se poate dovedi solutia ideala. Ea este o optiune eficienta din punct de vedere economic si, in acelasi timp, o alegere fiabila pentru ca este independenta de infrastructura de utilitati. Indiferent de solutia la care apelezi, asigura-te ca sistemul de incalzire este corect instalat si ca ofera confortul termic dorit.

Pentru a mentine o temperatura placuta in zilele toride de vara apeleaza la un aparat de aer conditionat sau la un sistem de ventilatie. Iata alte cateva sugestii pentru a racori casa:

  • Foloseste obloane, draperii sau jaluzele pentru a bloca lumina solara directa;
  • Tine ferestrele si usile inchise atunci cand temperatura de afara este mai ridicata fata de cea din interior. Aeriseste in acele momente din zi cand temperatura este mai scazuta, pentru a circula si reimprospata aerul;
  • Utilizeaza ventilatoare de tavan sau de podea;
  • Planteaza arbusti sau foloseste copertine, creeaza umbra in jurul casei si amenajeaza diverse zone de racoare in curte sau pe terasa.

Alege un mobilier confortabil si dotari moderne

Un mobilier corect ales imbina armonios estetica si functionalitatea. Iata cateva sfaturi utile pentru casa ta de vacanta:

  • Gandeste-te la modul in care vei utiliza casa, la activitatile pe care le vei face si la nevoile tale specifice. Pornind de aici, decide ce tip de mobilier trebuie achizitionat;
  • Alege piese versatile, care pot fi adaptate la diverse configuratii si care sunt usor de reorganizat sau de depozitat;
  • Creeaza o atmosfera placuta (stilul rustic sau cel modern si minimalist sunt cele mai populare pentru designul casei de vacanta). Foloseste textile moi si placute la atingere pentru a adauga un plus de confort si caldura spatiului;
  • Alege materiale si finisaje care sunt usor de curatat si de intretinut pentru a nu pierde timp in vacanta cu probleme de acest fel.

Echipeaza casa cu dotari moderne si asigura-te ca dispui macar de aparatura esentiala, precum un frigider, o masina de spalat rufe, un aragaz sau un cuptor cu microunde. De asemenea, accesul la o conexiune stabila de internet, un televizor si un sistem audio te pot ajuta sa te bucuri de divertisment si sa ramai conectat cu lumea, daca iti doresti.

Amenajeaza spatii de relaxare in aer liber

Amenajeaza o terasa sau un balcon cu mobilier confortabil, perne si plante decorative. Acest spatiu iti va oferi posibilitatea de a te destinde, de a citi o carte sau de a petrece timp de calitate in aer liber. Vei adauga in acest fel un plus de relaxare experientei tale de vacanta.

Asigura un sistem de securitate adecvat

Avand in vedere ca sunt perioade in care nu vei folosi casa de vacanta, asigura-te ca proprietatea este protejata impotriva intruziunilor sau a oricaror evenimente neplacute. Un sistem de securitate (camere de supraveghere, alarme de intrare sau sisteme de monitorizare), iti vor oferi linistea si confortul de a sti ca proprietatea ta este in siguranta si in absenta ta.

Bucura-te din plin de fiecare moment petrecut in casa ta de vacanta si savureaza confortul si relaxarea pe care ti le ofera.

Sursa foto: Freepik.com

Advertorial

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare