Amenajarea casei

# bucatarie alba #decorare bucatarie #amenajare bucatarie #bucatarie

Bucatariile albe, alegerea perfecta, indiferent de stilul de design

Bucatariile albe sunt de ceva timp, si par inca sa ramana, alegerea perfecta indiferent de stilul de design preferat. Sunt multe motive pentru care bucatariile albe raman in topul preferintelor: sunt mai usor de personalizat, sunt versatile si dau mereu impresia de spatiu, liniste, curatenie.

Atunci cand ai in plan amenajarea sau reamenajarea bucatariei, inspira-te din urmatoarele exemple de bucatarii albe.

Eleganta cu o tenta glam

Bucatariile cu design traditional si linii simple sunt o alegere perfecta atunci cand alegi culoarea alba pentru mobilierul din aceasta incapere. O bucatarie astfel decorata, capata un aer glam atunci cand alegi lustre suspendate, pe care sa le asezi deasupra insulei si un candelabru impunator pentru masa. Astfel, toate elementele din jur, inclusiv dulapurile cu usi de sticla, sunt puse in valoare. Podeaua de lemn intr-o culoare inchisa si picioarele scaunelor adauga o tenta de caldura intregului decor.

Neutru si natural

Chiar si cei care viseaza la o bucatarie impecabila in care predomina culoarea alb, nu isi doresc ca totul sa fie complet alb in aceasta incapere. Atunci cand adaugi si putina culoare, spatiul capata viata. Cand majoritatea lucrurilor din bucatarie sunt albe, va fi usor sa introduci culori in contrast. In multe cazuri, insula de pe mijloc poate deveni punctul central al bucatariei si locul in care te poti juca cu putina culoare. De exemplu, poti vopsi baza insulei intr-o culoare diferita, care sa fie insa culoarea naturala de lemn pentru a pastra un aspect cald si neutru in bucatarie.

Atentie la detalii

O bucatarie complet alba nu arata nici de departe plictisitor. Sunt multe feluri in care, intr-o bucatarie in care predomina culoarea alba, poti crea puncte de interes adaugand elemente vizuale deosebite. O varianta ar fi introducerea detaliilor metalice in usile dulapurilor. Un spatiu alb mai poate fi personalizat si prin lumina, accesoriile de bucatarie, podea sau elementele de decor.

Stilul de tranzitie de astazi

Multe persoane nu sunt hotarate in totalitate sa amenajeze bucataria in stil modern, dar totusi isi doresc un spatiu cu un aer proaspat si in tendinte. Pentru acestia, stilul de tranzitie este compromisul perfect. Acest spatiu combina elementele traditionale cu anumite parti mai moderne, cum ar fi luminile, scaunele de bar sau materialele folosite pentru blaturi sau pereti.

Serenitate casual

Bucatariile albe sunt de cele mai multe ori alegerea celor care isi doresc un spatiu in care domina linistea si senzatia de serenitate. In aceasta bucatarie albul a fost combinat cu elemente gri, iar rezultatul este uimitor. Bucatile de faianta, scaunele de bar si cele de la masa din dining adauga contrastul necesar, fara sa fie nevoie de o culoare mult mai puternica.

Stil contemporan si putina stralucire

Bucatariile albe sunt la moda de ceva timp si din acesta cauza anumite elemente le pot face sa para deja mult prea invechite. Pentru a evita amenajarea unui spatiu anost si depasit, acorda atentie unor detalii. O varianta ar fi utilizarea de cat mai multe elemente metalice la profilele usilor sau pentru alte accesorii din spatiu.

Surse foto: homedit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea