Amenajarea casei

#lemn #podea #gradina #bucatarie #dulapuri #bucatarie japoneza #relazare

Bucataria japoneza moderna

Japonezii nu vad bucataria doar ca un simplu spatiu unde sa gatesti si sa iei masa, de aceea bucatariile japoneze moderne nu pot fi incadrate intr-un anumit concept de design. Amenajarea lor poate fi atat calda si confortabila, cat si rece si impersonala. Exista totusi un principiu dupa care se amenajeaza: spatiul este menit sa aduca oamenii impreuna!

Spatiu de socializare

Bucataria japoneza moderna este amenajata in asa fel incat sa incapa cat mai multe persoane. Este un spatiu de socializare si relaxare totala, nu doar o camera de gatit.

Moduri de amenajare

Bucatariile japoneze pot fi amenajate in tonuri calde, cu podele si dulapuri din lemn, dar si in tonuri reci, cu blaturi din otel inoxidabil si aparate electrocasnice.

Exista totusi un apect comun intre cele doua stiluri, si anume liniile drepte care continua spre pardoseala si zona de relaxare cu linii simple. Aceste linii si abordarea minimalista fac designul bucatariei japoneze sa iasa in evidenta. Astfel, fiecare moment petrecut acolo este special pentru familiile care gatesc, mananca si se bucura de fiecare moment in camerele frumos decorate.

Culorile in bucataria japoneza

Bucataria japoneza este dominata de culoarea maro, intrucat predomina lemnul natural. Este, de obicei, o incapere destul de mare, avand un design atractiv, pentru a fi utilizata de cat mai multi oameni. Liniile simple, materialele naturale, dar si folosirea dramatica a tonurilor contrastante sunt cateva dintre legaturile care sustin stilistic unitatea acestui spatiu.

Designul bucatariei japoneze moderne

Peretii bucatariei sunt realizati tot din lemn si sunt acoperiti cu fotografii. Astfel, designul bucatariei japoneze moderne este unul simplu, dar elegant in acelasi timp. Ferestrele sunt concepute in asa fel incat sa fie cu vedere la gradina. Masa este asezata in fata lor pentru ca imaginea din gradina cresc apetitul.

Bucatariile japoneze moderne au un farmec aparte. Sunt captivante, exotice si pline de dinamism. Pentru ca nu se bazeaza pe o tema anume, este destul de usor sa fii surprins de designul lor.


Sursa foto: hermonacasa.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului