Amenajarea casei

#amenajare baie #bideu # bideu baie

Bideul din baie: necesar sau "la moda"

Bideurile sunt obiecte sanitare foarte utile, extrem de benefice pentru sanatate. Se folosesc foarte usor si curata foarte bine zonele intime. Este usor de instalat in baie si nu necesita decat racordul la o sursa de apa.

Ce este un bideu

Un bideu este un obiect sanitar care foloseste un jet puternic de apa pentru a curata zonele intime dupa folosirea toaletei. Bideul este fie incorporat toaletei, fie instalat singur. Chiar daca sutn foarte utile si sanatoase, bideurile nu sunt foarte populare.

Tarile vestice din Europa sunt campioane la folosirea bideurilor, iar in ultimii ani si tarile din Asia de Est si Orientul Mijlociu apeleaza la aceste obiect sanitar. Bideul este mai des intalnit in hoteluri, decat in locuinte particulare.

Cum sa folosesti bideul

Dupa ce ai folosit toaleta, fie ramai in continuare pe toaleta, daca dispune de un bideu incorporat, fie te muti la un bideu separat. Aici controlezi volumul de apa cu ajutorul robinetilor si te speli in zonele intime.

Jetul de apa ajunge in zonele tale intime, astfel ca este important sa ajustezi temperatura apei, astfel incat sa nu fie prea rece sau prea fierbinte. Trebuie sa te simti confortabil atunci cand te speli. Dupa ce ai folosit bideul, clateste de cateva ori cu un jet de apa puternic.

Jetul de apa de la bideu este foarte eficient in a spala zonele intime, dupa ce ai folosit toaleta. Face acest lucru mult mai bine ca hartia igienica. De asemenea, poti folosi si sapun sau alte genuri speciale pentru zona intima.

Tipuri de bideu

Bideurile pot fi incorporate in bazul de toaleta sau pot fivase separate, instalate in baie, langa toaleta. Se gasec in majoritatea magazinelor de specialitate, cu obiecte sanitare. Bideurile sunt foarte asemanatoare unei toalete, insa sunt destinate spalarii zonei intime.

Pe piata se gasesc numeroase modele de bideuri, care comprima o serie de facilitati generate de montare si utilizare. Unele tipuri se racodreaza simplu la reteaua de apa si functiile se pot seta cu ajutorul butoanelor. Alte modele au montare simpla la reteaua de energie electrica si la cea de apa rece si functii suplimentare de incalzire a apei utilizate.

De asemenea, exista si bideuri ultraperformante, care dispun de numeroae functii suplimentare. Printre acestea se numara reglarea jetului si intensitatii acestuia, reglarea caldurii apei, incalzirea scaunului suport, protectie suplimentara pentru copii, schimbarea pozitiei tijei pentru jetul de apa, functie de hidromasaj, functie de economie a energiei sau un sistem de autocuratire a tijei.

Cat costa un bideu

Bideul este unul din obiectele sanitare care trebuie asamblat alaturi de vasele de WC. Exista si vase de WC cu bideu incorporat. Acestea sunt insa mai scumpe, decat cele simple. Insa, bideurile simple, necesita o conducta de apa separata in baie.

Atunci cand alegi bideul trebuie sa fie in acelasi stil cu vasul de WC, chiuveta si alte obiecte sanitare din baia ta. Daca in baie ai o chiuveta suspendata de perete, atunci alege un bideu suspendat de perete, pentru a o completa. Vasele de bideu suspendate pe perete sunt asemanatoare ca stil cu modelele cu montaj pe pardoseala. Pretul unui bideu incepe de la 150 de lei si poate ajunge chiar si la 2300 de lei, pentru bideurile superperformante, cu diferite optiuni.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare