Amenajarea casei

#curatenie casa #curatenie #stergerea prafului

Dispozitive pentru stergerea prafului

Stergerea prafului este o sarcina care poate fi facuta cu usurinta daca ai accesoriile potrivite. Pe langa o carpa de praf obisnuita, exista pe piata dispozitive si accesorii cu ajutorul carora poti sterge praful din locurile greu accesibile si nu numai.

Iata cateva dispozitive de sters praful:


Dispozitiv pentru jaluzele


In loc sa dai jos jaluzelele o data la cateva saptamani sa le speli, le poti intretine cu un dispozitiv special conceput pentru a indeparta praful de pe lamele. Dispozitivul pentru curatarea jaluzelelor elimina praful si murdaria stergand cate 2 lamele deodata. Produsul este realizat din material plastic si o laveta de poliester. Aceasta din urma poate fi spalata usor, la o temperatura de maxim 30 grade Celsius.

De fiecare data cand faci curatenie, poti trece cu aceasta laveta cu maner peste lamele, iar praful nu se va mai depune in mai multe straturi. Un astfel de produs costa in jur de 30 lei.


Perie pentru calorifere


Praful depus intre elementii caloriferului este dificil de eliminat. Exista, insa, perii speciale, cu ajutorul caruia poti sterge praful din acest spatiu ingust. Peria este fabricata din par de ponei si de capra, pentru a curata mizeria si pentru a atrage particulele de praf. Dispozitivul are un maner lung si subtire, care permite introducerea periei intre elementii caloriferului, pana jos. Un astfel de produs costa intre 45 si 70 lei.


Pamatuf telescopic de sters praful


Pentru spatiile aflate la inaltime, un pamatuf telescopic din microfibra iti poate fi de folos. Dispozitivul atrage si retine praful si poate fi curatat cu usurinta in masina de spalat. Pretul unui astfel de produs este de 7 lei.

Un pamatuf modern este cel electric. Pamatuful automat functioneaza cu baterii, avand o miscare rotativa. Dispozitivul este recomandat pentru orice suprafete din gospodarie. Un pamatuf electric rotativ costa in jur de 25 lei.


Manusi pentru sters praful si curatat


Uneori, pentru a sterge si lustrui o suprafata, este nevoie sa insisti. Manusa pentru spalat si sters praful este un accesoriu care iti permite sa faci miscari libere, protejand, in acelasi timp, mana. Astfel, din cateva miscari poti indeparta murdaria, praful sau grasimile. Produsul costa in jur de 9 lei.


Lavete de praf


Lavetele de praf sunt confectionate din bumbac si pot avea doua fete. Aceste produse sunt unele dintre cele mai ieftine si mai simple pentru indepartarea prafului din casa. Dupa folosire, lavetele se pot spala in masina de spalat.


Aspiratorul


Aspiratorul poate fi o metoda rapida si usoara de a scapa de praf. Foloseste peria moale a aspiratorului (cea mai mica dimensiune) pentru a aspira locurile greu accesibile. Perii acesteia nu zgarie suprafata si constituie cea mai buna metoda de a elimina praful din colturi si locuri inguste in locuinta.


Papuci de casa cu talpi din microfibra


O inventie neobisnuita este cea a papucilor de casa cu talpa din microfibra. Talpa este foarte asemanatoare cu pamatufurile de praf. Pe masura ce mergi prin casa, talpile papucilor vor sterge pardoseala.

Sursa foto: visualstreak.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului