Amenajarea casei

# alegere cabina dus #cabina dus

Avantajele alegerii unei cabine de dus - O investitie pentru confort si eficienta in baie

In multe locuinte, cazile sunt inca un element central in baie. Acestea sunt percepute ca fiind obiectul sanitar ideal pentru a face o baie complet relaxanta cu spuma si saruri, unde te poti deconecta total; suntem cu totul de acord. Cu toate acestea, de multe ori exista anumite considerente pentru care cabinele de dus pot fi optiuni mai practice.

 

Daca se cauta optimizarea spatiului din baie si chiar siguranta la intrarea sau iesirea din spatiul de dus (pentru anumite categorii de persoane), recomandam instalarea unei cabine de dus. Exploreaza mai jos motivele pentru care ar trebui sa iei in considerare aceasta optiune.

Avantajele instalarii unei cabine de dus

Intr-o lume in care ritmul vietii este tot mai alert si timpul devine din ce in ce mai pretios, este esential sa gasim modalitati de a face lucrurile mai eficiente si mai confortabile. Una dintre aceste modalitati este optarea pentru o cabina de dus.

In cazul in care ai o baie mare, nu vei avea nicio problema in a instala atat o cada, cat si o cabina de dus. Pe de alta parte, atunci cand vorbim de bai mici, cabinele de dus sunt cea mai buna optiune. Acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca au capacitatea de a mari vizual spatiul, mai ales daca se foloseste un paravan de sticla care permite o prezenta mai mare a luminii. Un paravan de dus walk-in va reusi sa creeze un spatiu atractiv din punct de vedere vizual si in acelasi timp functional.

Igiena personala necesita ceva timp, dar in societatea actuala, ritmul de viata alert se bazeaza pe rapiditate si eficienta. Pentru persoanele ocupate care nu au timp sa faca o baie relaxanta pentru o perioada lunga de timp, cea mai buna optiune este o cabina dus. Un element pe care il poti adauga in cabina pentru a echivala cu relaxarea oferita de o cada cu spuma, este un panel de dus cu diferite functii de hidromasaj.

O alta atractie a cabinei de dus este diversitatea optiunilor de design disponibile pe piata. Indiferent de stilul sau dimensiunea baii tale, poti gasi cu usurinta o cabina de dus care sa se potriveasca perfect spatiului si preferintelor tale estetice. De la cabine dus de calitate cu aspect minimalist si modern pana la cele cu finisaje luxuriante si caracteristici SPA, exista o varietate larga de optiuni din care poti alege.

Pentru o persoana in varsta sau cu probleme de mobilitate, este recomandata integrarea unui paravan de dus walk-in, montat direct pardoseala. In acest fel, aceste persoane pot intra si iesi in siguranta si fara dificultate.

Ce trebuie sa iei in considerare atunci cand instalezi o cabina de dus?

Este important sa alegi o cadita de dus cu dimensiuni exacte, dar si cu un design care se potriveste perfect cu cel al cabinei de dus - exista diferite modele cu dimensiuni variate pentru a se adapta oricarui spatiu.

Daca alegi un paravan de dus walk-in, opteaza pentru un model de calitate din sticla securizata - este foarte rezistent si usor de curatat. De asemenea, in cazul unei cabine clasice, daca trebuie sa te decizi intre o usa glisanta sau una batanta, trebuie sa stii ca cea glisanta este recomandata in locurile unde nu exista prea mult spatiu si ofera o buna etanseitate.

De la economisirea spatiului si a timpului pana la eficienta in consumul de apa si energie, o cabina de dus ofera numeroase avantaje care merita luate in considerare. Indiferent de preferintele personale sau de dimensiunea baii, exista cu siguranta o cabina de dus perfecta pentru nevoile tale!

FOTO: germanquality.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului