Amenajarea casei

# alegere stil scandinav #design minimalist #stil scandinav

Alegeti stilul scandinav pentru un design minimalist

Simplitate, naturalete si stil. Acestea sunt caracteristicile stilului scandinav de design interior, care in ultimii ani se bucura de o popularitate tot mai mare.

Iti poti transforma zona de living folosind culori delicate, elemente naturale si nuante deschise, intr-o oaza primitoare si astfel creezi baza pentru un design scandinav de bun gust si elegant.

Mobila in stil scandinav

Cu un design interior scandinav, sigur vei avea un mediu elegant, minimalist si imbunatatit vizual cu elemente naturale si moderne. In  schema de culori pe langa alb, veti gasi in principal tonuri de bej si gri, dar si nuante pastelate delicate.

Te poti inspira din stilul scandinav cu parchet simplu, laminat sau pluta sau tapet. Acestea imbogatesc mediul datorita aspectului lor natural si pot fi de asemenea combinate in multe feluri. Pentru decorarea peretilor in stil scandinav puteti folosi un tapet intr-o singura culoare, precum si cele cu efect de lemn sau piatra. Dar desigur te poti baza si pe imagini de fundal cu model.

Mobila in stil scandinav se caracterizeaza si prin simplitate si minimalism. De exemplu, puteti sublinia elementul natural cu plante sau puteti oferi mobilei Dvs. o doza buna de confort si familiaritate cu perne si paturi, asa ca si covoarele sunt deosebit de potrivite aici. Pentru un interior in stil scandinav, un covor cu dungi intr-o schema simpla de culori este deosebit de potrivit.

Alege pardoseala perfecta pentru stilul scandinav

Pardoselile din parchet sunt deosebit de potrivite pentru un interior scandinav subliniind stilul natural. In primul rand parchetul laminat si pluta sunt potrivite pentru acest stil. Daca vrei sa subliniezi aspectul confortabil al stilului interior scandinav, poti opta desigur si pentru o pardoseala textila, cum ar fi un covor scandinav.

Parchetul din lemn

Stim deja ca o pardoseala potrivita adauga confort si farmec oricarei zone, oferind astfel baza perfecta pentru a crea o oaza de wellness, de inspiratie scandinava. Pe langa calitatea inalta, parchetul se caracterizeaza printr-o durabilitate remarcabila, astfel incat sa va bucurati in continuare de pardoseala chiar si dupa ani de utilizare intensiva, fara a renunta la un aspect atractiv

Designul elegant are si o nota naturala, in concordanta cu stilul de decor scandinav. Pardoselile cu parchet sunt disponibile intr-o mare varietate de stiluri, astfel incat puteti alege dintr-o gama larga de culori, specii de lemn sau alte modele. Pentru un interior in stil scandinav, design-urile in variatii de culori deschise si calde sunt deosebit de potrivite, unde intra in joc sortimentele de lemn natural.

Parchetul laminat

O alternativa autentica si extrem de practica la parchetul din lemn se gaseste in parchetul laminat, care se remarca prin autenticitatea aspectului, fiind in acelasi timp extrem de versatil. Parchetul laminat este mai popular pentru ca se instaleaza mult mai usor, asigurand astfel un mediu de locuit deosebit de placut. Si aici puteti alege dintre numeroase variante de design, unde variantele naturale in tonuri deschise de lemn sunt deosebit de potrivite pentru un interior scandinav.

Pardoseala din pluta

Daca esti in cautarea unei podele deosebite, durabila si ecologice, podeaua de pluta este cea potrivita pentru tine. Pluta este o resursa regenerabila si durabila, biodegradabila si reciclabila. Se extrage din scoarta exterioara a stejarului de pluta. Acest proces nu dauneaza copacului deoarece scoarta se poate regenera singura. Cu o pardoseala din pluta, puteti avea o pardoseala atragatoare din punct de vedere estetic si de inalta calitate, fara a dauna mediului. Pardoselile din pluta au avantaje termice si acustice, care contribuie semnificativ la o inalta calitate a vietii. Sunt disponibile intr-o gama larga de culori.

Tapetul cu design minimalist

Datorita designului simplu, tapetul colorat ofera perspective de design nelimitate pentru un design interior elegant si de bun gust. Puteti alege pur si simplu tapet intr-o culoare care se potriveste cu mobila Dvs. si puteti pune bazele unui design de inspiratie scandinava. Deosebit de potrivite sunt decorurile in nuante deschise in alb, bej, gri sau chiar in nuante pastelate precum albastru sau roz. Tapetul simplu este disponibil si in multe culori, care ofera aspectului simplu al tapetului acel plus.

Elemente din lemn pentru mai multa naturalete

Nu intamplator tapetul cu aspect autentic de lemn sau piatra sunt la mare cautare de ani de zile, casei Dvs. un aspect elegant si primitor, dar in acelasi timp naturalete si simplitate. Daca vrei sa subliniezi elementul natural al stilului interior scandinav, un tapet este potrivit. In acelasi timp, care tapeturile care imita lemnul si piatra au un aspect rustic care poate oferi decorului tau acel plus. Pe langa variatiile naturale de culoare, veti gasi decoruri din lemn si piatra in numeroase alte culori care se regasesc si in mobilierul scandinav, inclusiv alb si nuante pastelate moi, cum ar fi roz sau albastru. Tapetul cu efect de piatra in tonuri deschise creeaza un anumit echilibru incaperii si face din toate mobilierul dumneavoastra un contrast incitant, elegant si modern in acelasi timp.

Pentru a afla care sunt restul lucrurilor pe care ar trebui sa le faci pentru a avea o casa cocheta, cu minim de investitie, poti apela la o firma de design interior, recomandarea noastra sunt Studio West Concept, firma de design interior apartamente, case, hoteluri, sedii de companie, restaurante din Timisoara.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea