Amenajarea casei

#decorare dormitor #amenajare dormitor #dormitor copil

Trucuri ingenioase pentru a decora cat mai cool dormitorul copilului

Decorarea camerei copilului este o provocare unica, indiferent daca ai de-a face cu un admirator inflacarat de fotbal care are sapte ani si viseaza sa devina la fel de bun ca Ronaldo sau cu o printesa preadolescenta care iubeste tot ce este stralucitor, roz si glam. Trucul fundamental este sa aduci in incapere o energie proaspata, tinereasca, fara a ignora aspectele practice. Iata cele mai importante sfaturi pentru a decora intr-un mod cat mai cool dormitorul celui mic.

 

1. Alege culoare, nu vei da gres

Alegerea unei scheme de culori pline de viata va contribui in mare masura la aducerea acelui aer optimist si tineresc in camera copilului. Amenajeaza camera in culorile pe care el sau ea le prefera si alege o paleta care are doua sau trei nuante primare ori pastelate. Foloseste cuverturi de pat, jaluzele, covoare si perdele colorate pentru a inveseli camera pentru a-i conferi o alura inocenta. Cauta diverse oferte lenjerii de pat de calitate, de preferinta din bumbac si hipoalergenice. Fa-i camera cat mai colorata pentru a-i imprima copilului in suflet si in minte iubirea de viata, de frumos si bun.

2. Delimiteaza zonele de lucru si de recreere

Pentru a-ti ajuta copilul sa fie organizat, defineste zonele de lucru si de joaca din camera sa. Configureaza o zona cu o suprafata de lucru desemnata cu dulapuri, pentru teme sau proiecte creative de arta si puzzle. Asaza masa de studiu langa o fereastra pentru a asigura intrarea luminii naturale si a aerului proaspat; acest lucru il va ajuta pe cel mic sa invete cu mai cu drag si sarg. Asigura-te ca ai suficient spatiu de stocare pentru carti și articole de papetarie pentru a menține spatiul ordonat. Pentru zona de joaca, creeaza un colt luminos plin cu jucarii, animale de plus sau un cort spatios in care sa intre alaturi de prietenii lui pentru a se juca.

3. Fii creativa in ceea ce priveste depozitarea spatiului

Spatiile de depozitare sunt esentiale in dormitorul copilului. Fii creativa si adauga ingenios piesele de depozitare in decor. Fa alegeri atragatoare si functionale, cum ar fi un dulap albastru care se asorteaza cu tema camerei sau un carucior de depozitare elegant si mobil. Cosurile si cuferele colorate sunt o alta optiune pentru a gazdui jucariile si hainele folosite frecvent. Opteaza pentru un pat cu rafturi si sertare dedesubt pentru a stoca lenjerie, jucarii si alte obiecte.

4. Alege un covor rezistent

Covoarele sunt o modalitate excelenta de a aduce mai multa culoare si caldura in camera copilului. Amplasarea unui covor langa pat ii va oferi copilului spatiu pentru a se intinde si a se juca cu jucarii, jocuri de societate, lego, puzzle-uri sau sa deseneze. Covorul nu trebuie sa fie masiv si prea lat, pentru a fi indepartat si curatat usor. Dacă copilul este mic, poti folosi banda adeziva cu doua fete pentru a mentine covorul la loc. Coordoneaza covorul cu alte elemente din camera; poti chiar sa alegi unul cu elemente distractive si personaje din desene animate. De asemenea, asigura-te ca alegi un covor dintr-un material care poate fi spalat si curatat cu usurinta.

5. Adauga grafice

Imaginile de fundal, colantele, autocolantele sau elementele grafice pot sa completeze ambianta creata in incapere. Alege o tema vesela si incorporeaza motive tip personaje din desene animate, jocuri video sau din benzi desenate. Acestea se pot da jos usor pentru ca stim deja ca ai nostri copii cresc repede. Intr-un an sau doi lucrurile care ii plac acum s-ar putea sa nu mai reprezinte o atractie pentru el.

In concluzie, solicita-i parerea si implica-l in totalitate pe copil in proiectul de amenajare. Este camera lui, asa ca lasa-l sa ia singur deciziile, tu sustine-l din umbra si ghideaza-l pentru a face alegerile utile si corecte.

Sursa foto: Unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului