Amenajarea casei

#menajera externa #menajera interna #cauta menajera #menajera potrivita #curatenie in baie #curatenie in camera #curatenie in bucatarie #spalatul geamurilor #spalatul covoarelor #gatit #cumparaturi #aprovizionarea cu alimente #ingrijirea animaleleor si a copiilor

Alege menajera potrivita pentru tine si casa ta

Esti in cautarea unei menajere? Vrei sa ai o menajera care sa aiba grija de casa in lipsa ta, dar in acelasi timp sa ingrijeasca si animale sau copiii? Vrei sa si gateasca pentru familia ta? Atunci va trebui sa alegi o menajera potrivita pentru tine si cerintele tale. 


De ce ai nevoie de o menajera ?

Cauta menajera astfel incat sa iti indeplineasca toate asteptarile. In primul rand trebuie sa te gandesti foarte bine ce vrei sa faca pentru tine, cate zile sau ore pe saltamana sa munceasca si daca ai nevoie de o menajera interna sau de una externa. De asemenea, un element esential sunt calitatile acesteia, peste care nu ar trebui sa treci cu vederea. In functie de acest lucru vei stabili un salariu (negociabil) pe care esti dispus sa-l aloci.

Curatenie in casa. Aceasta poate include stergerea de praf si lustruirea mobilei si a obiectelor decorative saptamanal sau o data la doua-trei zile, aspiratul covoarelor si a mochetei, schimbarea lenjeriei de pat saptamanal, spalarea si calcarea acesteia, spalare geamurilor o data pe luna, spalare covoarelor sau a mochetelor cand este necesar, lustruirea parchetului.

Curatenie bai. Spalarea chiuvetei si a toaletei, zilnic. Spalarea faiantei si a gresiei o data pe saptamana. Lustruirea robinetilor si a oglinzii si curatarea dulapului. Inlocuirea prosoapeleor si spalarea acestora. Spalarea geamurilor o data pe luna.

Curatenie bucatarie . Spalarea gresieri si a faiantei, curatare aragazului si a cuptorului, dezgetarea si spalarea frigiderului lunar, curatarea dulapurilor, spalarea vaselor si ingrijirea paraturii electrocasnice din bucatarie, spalare geamurilor.

Spalarea rufelor si calcarea acestora. Daca nu ai timp sa te ocupi de splarea, calcarea si eventual apretarea hainelor, de acest lucru va trebui sa se ocupe tot menajera.

Gatit. Zilnic sau doar ocazional.

Aprovizionare. Pentru aprovizionarea casei cu alimente si alte obiecte folositoare curateniei si ingrijirii casei.

Platirea facturilor.

Spalarea si ingrijirea animalelor si a plantelor.

Paza. Daca ai nevoie de paza atat pe timpul noptii cat si in timpul zilei este recomandat sa angajezi o menajera interna.

Dupa ce te-ai hotarat pentru ce ai nevoie de o menajera este timpul sa te gandesti ce calitati trebuie sa aiba aceasta.

Calitatile menajerei

Experienta este foarte importanta.  In niciun caz nu doresti sa-ti lasi casa pe mainile unei incepatoare care nu stie de unde sa inceapa si ce sa faca.

Harnicia este o calitate pe care orice menajera este bine sa o aiba. Chiar daca este incepatoare in aceasta meserie, insa te-a convins sa o angajezi, ea trebuie sa dea dovada de harnicie, deoarece itretinerea unei case nu este o munca foarte usoara. 

Atentie distributiva si atentia la detalii sunt un atu. Este necesar ca o menajera sa fie atena la ceea ce face, dar si la ce se intampla jurul ei. Cand i se dau sarcinile, aceasta nu trebuie sa le uite. Daca se intampla acest lucru cere-i sa si le noteze. De asemnea, menajera este bine sa curete toate colturile casei tale, chiar si pe cele ascunse si nu sa faca o treaba superficiala, doar in locurile vizibile.

Buna organizare a timpului. Munca de menajera presupune numeroase servicii de indeplinit intr-o singura zi. De aceea, capacitatea de organizare este indispensabila pentru a duce la bun sfarsit sarcinile zilei.

Menajera este bine sa dea dovada de incredere si seriozitate deoarece, practic, iti vei lasa casa pe mainile unei necunoscute.

Usurinta de adaptare la noi reguli este de asemenea, esentiala. Menajera trebuie sa asculte ceea ce ii spui tu sa faca si nu sa faca ceea ce considera ea ca ar fi mai util.

CautaMenajera.ro - primul serviciu online pentru menaj din Romania

Daca esti in cautarea unei menajere cu siguranta iti va fi de folos un serviciu prin care poti sa iti alegi usor menajera dorita. Serviciul se adreseaza deopotriva persoanelor ce presteaza servicii de curatenie si beneficiarilor acestor servicii.

Cauti o menajera care sa iti curete locuinta ocazional sau in mod regulat?

CautaMenajera.ro vine in ajutorul tau si al tuturor oamenilor ocupati care vor sa gaseasca rapid o menajera, fara a apela la clasica retea de cunostinte si relatii sau la diversi intermediari. Aplicatia ofera functia de cautare in baza de date de menajere care au  profil pe site, cu ajutorul caruia poti identifica din cateva clickuri o menajera potrivita.

Persoanele care vor sa isi ofere serviciile de menaj au la randul lor la dispozitie instrumente usor de folosit cu ajutorul carora sa isi pot crea o pagina de profil reprezentativa, cu poze, detalii despre tarif si calendar de disponibilitate, educatie, si nu in ultimul rand referinte si recomandari de la angajatorii anteriori.

Serviciul dispune si de o mesagerie interna cu ajutorul careia utilizatorii pot comunica usor. Datele personale ale membrilor site-ului (adresa de email si numarul de telefon) sunt validate de noi in procesul de inregistrare, astfel incat utilizatorii se pot contacta cu incredere si prin aceste mijloace. Serviciul CautaMenajera.ro este deocamdata gratuit, cei care doresc sa il foloseasca trebuie doar sa se inregistreze pe site.

 

Citeste mai multe articole despre menajere:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului