Amenajarea casei

#menajera #evaluare #instruire #cauta menajera

Cum sa instruiesti si sa evaluezi menajera

Tocmai ti-ai ales o menajera, care a trecut cu bine de interviu si curand isi va incepe activitatea la tine acasa. Ea iti va face viata mai usoara eliminand din agenda ta multe din activitatile casnice. Primele zile sunt esentiale pentru a-ti da seama daca ai facut alegerea corecta.

 

Instruirea menajerei este foarte importanta. Spune-i exact ce trebuie sa faca si care sunt asteptarile tale. De asemenea, in prima zi de lucru este foarte important sa-i arati unde poate gasi lucrurile de care are nevoie(detergent, clor, mop, pamatuf, aspirator, fier de calcat, ceara pentru lustruirea mobilei etc).

Instruirea menajerei

Lista cu responsabilitati. Scrie pe aceasta tot ceea ce trebuie sa faca si cum, in fiecare colt al casei. Consultati aceasta lista impreuna si spune-i sa te intrebe daca exista neclaritati.

In fiecare seara pregateste-i o lista cu lucrurile pe care le are de facut a doua zi. Lasa lista intr-un loc pe care l-ati stabilit dinainte, pentru a sti unde sa o gaseasca a doua zi. De asemenea, este important sa-i lasi un numar de telefon la care sa te contacteze in caz de urgenta sau daca are intrebari.

Daca ai o menajera interna lasa-i o lista cu ceea ce trebuie sa faca saptamanal.  Da-i noi instructiuni numai in cazul in care vrei sa faca ceva ce nu ar fi avut in mod normal de facut in acea zi.

Fii ingaduitor si accepta metode noi. Aminteste-ti ca nu toata lumea isi va indeplini sarcinile in stilul tau. Important este ca rezultatul sa fie acelasi. Exista chiar posibilitatea sa aiba metode mai bune datorita experientei acumulate. Incearca sa o lasi la inceput sa faca lucrurile in stilul ei si sa o corectezi doar daca este nevoie.

Instructiuni speciale. Spune-i care obiecte sunt foarte fragile si se pot sparge cu usurinta. Daca inca mai ai indoieli ca nu ar avea grija de respectivul obiect, muta-l din locul respectiv pana ce va termina curatenia. De asemenea, stabiliti de la bun inceput care sunt acele locuri sau lucruri din casa pe care nu vrei sa le curete. In cazul in care vrei sa curete si obiectele fragile spune-i care sunt acestea si da-i instructiuni speciale pentru curatarea lor.

Evaluarea menajerei

Evaluarea. Este foarte important sa verifici periodic daca menajera si-a indeplinit sarcinile in timp util si cu maxima eficienta. Inspecteaza locurile pe care aceasta trebuia sa le curete si observa daca a facut o treaba superficiala sau nu.

Recompensa. Nu uita sa-ti recompensezi menajera daca a facut o treaba buna si a terminat la timp. Recompensa poate fi materiala sau chiar verbala.  Pentru a-i arata ca este eficienta acorda-i prime de sarbatori . Acest lucru o va motiva sa faca si in viitor o treaba buna si totodata ii poti castiga increderea.

Concedierea. In cazul in care menajera nu si-a indeplinit sarcinile la timp si in mod eficient , spune-i acest lucru. Acorda-i o perioada de cateva zile pentru a se indrepta. Daca lucurile nu se rezolva, cauta alta menajera.

CautaMenajera.ro - primul serviciu online pentru menaj din Romania

Daca esti in cautarea unei menajere cu siguranta iti va fi de folos un serviciu prin care poti sa iti alegi usor menajera dorita. Serviciul se adreseaza deopotriva persoanelor ce presteaza servicii de curatenie si beneficiarilor acestor servicii.

Cauti o menajera care sa iti curete locuinta ocazional sau in mod regulat?

CautaMenajera.ro vine in ajutorul tau si al tuturor oamenilor ocupati care vor sa gaseasca rapid o menajera, fara a apela la clasica retea de cunostinte si relatii sau la diversi intermediari. Aplicatia ofera functia de cautare in baza de date de menajere care au  profil pe site, cu ajutorul caruia poti identifica din cateva clickuri o menajera potrivita.

Persoanele care vor sa isi ofere serviciile de menaj au la randul lor la dispozitie instrumente usor de folosit cu ajutorul carora sa isi pot crea o pagina de profil reprezentativa, cu poze, detalii despre tarif si calendar de disponibilitate, educatie, si nu in ultimul rand referinte si recomandari de la angajatorii anteriori.

Serviciul dispune si de o mesagerie interna cu ajutorul careia utilizatorii pot comunica usor. Datele personale ale membrilor site-ului (adresa de email si numarul de telefon) sunt validate de noi in procesul de inregistrare, astfel incat utilizatorii se pot contacta cu incredere si prin aceste mijloace. Serviciul CautaMenajera.ro este deocamdata gratuit, cei care doresc sa il foloseasca trebuie doar sa se inregistreze pe site.

Citeste mai multe articole despre menajere:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea