Amenajarea casei

#dressing #amenajare dressing #dressing filme #sfaturi dressing

7 sfaturi practice pentru un dressing ca in filme

Visezi sa ai un dressing asa cum vezi numai la televizor? Nu e atat de greu, cu conditia sa dispui de spatiul necesar amenajarii unei incaperi exclusiv pentru a gazdui garderoba. Cu o combinatie perfecta intre stil si functionalitate poti avea si tu un dressing orecum cele din filme!

1. Organizarea

Mai intai si mai intai, fii disciplinata si alege din garderoba ta hainele pe care nu le mai porti, astfel incat sa nu iti incarci prea mult dressingul. Apoi, asigura-te ca totul are un loc bine stabilit, astfel incat sa te poti duce, vorba aceea, cu ochii inchisi pentru a-ti gasi lucrurile. Pastreaza hainele pe care le porti mai des cat mai la indemana, iar pe cele de sezon cat mai la vedere.

2. Iluminarea

Din moment ce nu ai vrea sa confunzi, din greseala, bleumarinul cu negrul, iluminarea dressingului este vitala. De asemenea, aceasta poate fi si o modalitate foarte buna de a adauga personalitate spatiului. Poti, spre exemplu, sa montezi un candelabru din sticla pentru a da impresia de eleganta si somptuozitate.

3. Depozitarea

In orice dulap, indiferent cat e de mare, dar cu atat mai mult intr-un dressing, spatiul de stocare trebuie sa fie cat mai bine pus la punct. Renunta la banalele cutii din plastic si alege unele din rachita.

4. Personalizarea

Daca esti pasionata de moda, dressingul trebuie sa poarte amprenta ta mai mult decat orice alt loc din casa. Desi este un spatiu mic, un tablou sau cateva fotografii personale il vor face si mai intim.

5. Dotarea

Un loc pe care sa te asezi atunci cand te incalti sau cand probezi o pereche de sandale e foarte important. Un taburet va fi perfect.

Si nu uita de oglinzi, pentru ca ele chiar sunt o necesitate. Daca spatiul este mult prea mic, fixeaza una pe spatiul din spatele unei usi. Oglinzile glisante sunt, de asemenea, o modalitate foarte buna de a economisi spatiu.

6. Spatierea

Rafturile sunt cel mai bun mod de a delimita spatiul in dressing. Insa nu uita ca ai nevoie si de suporturi pentru umerase, pe care sa poti aseza cat mai bine rochiile sau hainele din stofa.

7. Inaltimea

Daca nu ai un loc prea mare pentru dressing, foloseste cat mai mult spatiu pe inaltime! Rafturile vor face, dupa cum am mai spus, minuni, mai ales pentru obiectele voluminoase precum cutiile cu pantofi sau cu posete.

Sursa foto: casasugar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea