Amenajarea casei

#amenajarea casei #caramida #podea bucatarie #cum sa pui parchet #cum sa montezi gresia

Gresie in bucatarie? Nici gand! Iata cu ce o poti inlocui!

Podeaua din bucatarie este una dintre cele mai pretentioase zone din locuinta. De aceea ne-am si obisnuit sa folosim gresie in aceasta incapere, pentru ca este rezistenta si usor de intretinut. Exista insa o multime de alte materiale care pot inlocui cu succes clasicele placi reci.
 
1. Farmecul lemnului natural



Nimic nu se poate compara cu o podea din lemn masiv. Nuantele inchise ale stejarului dau o senzatie de caldura in bucatarie si vibreaza puternic in combinatie cu albul imaculat al peretilor. Lemnul are insa cateva devazantaje in fata umezelii constante si a murdariei. Asa ca o mocheta plasata in dreptul zonei de gatit si stergerea constanta a pardoselii de umezeala si praf sunt regului de la care nu trebuie sa te abati.
 

2. Placi de ardezie



Placile de ardezie auun design potrivit si elegant pentru o bucatarie. Rezista bine la traficul intens al zonei, fac fata provocarii ridicate de umezeala, iar culoarea lor ascunde, pentru moment, petele de murdarie sau praful. Pardoseala are nevoie de o lacuire completa odata la un an, asa ca intretinerea ei nu este o munca dificila.

3. Exotismul pardoselii de bambus



O pardoseala din lemn de bambus reflecta atat eleganta, cat si un strop de exotism in bucataria ta. Stralucirea acestuia da lumina incaperii si accentueaza caldura bucatariei. Asigura-te ca achizitionezi placi de lemn de bambus rezistente la umezeala si nu vei intampina probleme cu acest material.
 
4. Pardoseala din caramida



Pentru un aer usor rustic poti alege sa pui caramida pe post de podea in bucatarie. Caramizile arse sunt la fel de rezistente ca si ardezia si intretinerea unei pardoseli din caramida necesita un efort minim.

5. Placi ceramice si lemn



Pentru un design deosebit poti alege o combinatie de placi ceramice si grinzi de lemn care sa imbrace podeaua bucatariei. Realizeaza un model mixt, intercaland grinzile de lemn astfel incat sa imparta in patrulatere egale placile ceramice din bucatarie. Lacuieste lemnul pentru a-Ii da o rezistenta crescuta in timp.

Foto: bhg.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare