Amenajarea casei

#perne decorative homemade # proiecte diy #perne decorative #perne #diy

7 perne decorative pe care le poti face chiar tu

Pernele sunt elementele de decor estetic placute si in acelasi timp folositoare pentru oricine. Ele se pun pe pat, dar si pe canapea, fotolii sau banchete si sunt combinate in multiple feluri pentru a se potrivi cu decorul camerei si cu gusturile celui care le detine. O alternativa este aceea de a construi chiar tu pernele din casa ta si mai jos vom vedea cateva dintre aceste variante:

1. Perna rotunda clasica

Pentru a realiza o perna rotunda ai nevoie de ac si ata si de material in culoarea pe care o alegi. De asemenea este necesar sa ai si un nasture sau o decoratiune care se va pune in mijlocul pernei. Se pliseaza materialul si se aduce la forma dorita si la marimea potrivita si dupa ce este asezat peste umplutura, se coase. In mijloc, pentru a crea un efect vizual placut se coase si nasturele. Si gata! Perna poate sa fie folosita!

2. Perna cu dantela

Daca se intampla sa detii o bucata de dantela de la o rochie pe care nu o mai porti, poti sa o decupezi in forma dorita si sa o cosi peste o perna deja avuta in casa pentru a o decora intr-un mod elegant si clasic.

3. Perna facuta din tricou?

Daca ai tricouri vechi pe care nu le mai porti, dar care iti plac din punct de vedere al designului, atunci poti sa le tai si sa le umpli cu material pentru a face o perna ingenioasa cu trupa ta preferata sau in culorile care iti plac.

4. Perna funda

Pentru perna funda poti sa iei material mai lung si sa creezi o panglica pe care o vei pune la mijlocul unei perne, strangand potrivit de tare. Vei obtine o funda uriasa sau mai mica, in functie de materialele folosite.

5. Perna cu petale

Daca iti plac florile, atunci este potrivita pentru tine o perna in forma de floare. Pur si simplu se creeaza petalele bucata cu bucata si se cos peste o perna incepand din mijloc spre capate in cerc pentru a obtine efectul dorit. Poti sa pui cat de multe simti ca te ajuta pentru perna construita de tine.

6. Perna cu model aplicat

Orice element decorativ poate sa fie adaugat cu lipici. El va face perna sa fie iesita din comun si va atrage privirile tuturor. Pentru acest proiect ai nevoie de mici decoratiuni, de pistolul de lipit si de imaginatie!

7. Perna cu paiete

Daca iti plac paietele si te uiti in magazinele de decoratiuni interioare tot timpul la acest tip de obiecte, atunci poti sa iti construiesti o astfel de perna si acasa. Pentru a reusi sa o construiesti cu usurinta ai nevoie ori de material cu paiete cusute, ori de lipici si de paiete puse separat. Pentru prima varianta este necesara o masina de cusut, apoi forma pernei este gandita si croita, cusuta si apoi umpluta cu material special. Pentru cea de-a doua varianta, perna deja cumparata sau facuta de tine acasa este data cu lipici pe portiuni mici si paietele sunt presarata pe deasupra pentru a obtine imaginea perfecta.

Surse foto: topinspired.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea