Amenajarea casei

#stil vintage-modern #design vintage #design dormitor #stil vintage #amenajare dormitor #amenajare casa #dormitor

Cum sa amenajezi dormitorul in stil vintage-modern

Dormitorul este incaperea din locuinta care trebuie sa te reprezinte cel mai bine si pe care sa o decorezi in acord cu pasiunile tale. Astfel, in cazul in care te caracterizezi drept o persoana iubitoare atat de stilul modern, cat si de cel vintage, nu inseamna ca trebuie sa alegi intre cele doua.

Un dormitor intr-un stil vintage – modern poate fi usor de aranjat, fiind nevoie doar de putina creativitate si atentie. Iata patru idei despre cum sa iti amenajezi dormitorul in aceasta directie stilistica.

Alege o tematica

Atat stilul modern, cat si cel vintage sunt extrem de ofertante in ceea ce priveste amenajarea interioara a unei locuinte. Iar prin combinarea celor doua stiluri poti ajunge, fara sa iti dai seama, sa aglomerezi vizual incaperea mai mult decat ti-ai dori.

De aceea, este important sa incepi amenajarea de la punctul alegerii unei tematici. Optiunile pe care le ai la dispozitie sunt diverse, de la rustic, la retro, eclectic, funky sau pur artistic. Alege ceea ce te inspira cel mai mult si bucura-te de modul in care va prinde contur noul tau dormitor!

Continua cu elementele de baza

In ceea ce priveste elementele de baza din dormitor, precum patul sau sifonierul, cel mai indicat este sa te orientezi catre alegerea unor piese simple si elegante, intr-un stil modern. In acest mod vei putea sa jonglezi mai usor cu redecorarea dormitorului de-a lungul timpului.

Daca vrei sa te indrepti intr-o mai mare masura catre stilul vintage, te poti orienta si catre varianta unui pat intr-un stil victorian. Insa, in acest caz, trebuie sa ai in vedere faptul ca iti va fi mai greu pe viitor sa oferi o noua infatisare dormitorului tau sau sa adopti alte stiluri de amenajare.

Aranjeaza piese vintage

Dupa ce ai ales piesele principale de mobilier intr-un stil modern, poti integra stilul vintage prin cateva elemente decorative specifice. Incearca sa creezi un mix armonios intre cele doua stiluri de amenajare si evita sa incarci prea mult incaperea din punct de vedere vizual.

Stilul vintage este caracterizat in principal prin refolosirea unor piese mai vechi. Spre exemplu, noptiera de langa pat o poti crea dintr-un scaun sau o masuta mai veche, pe care sa le reconditionezi. Sau poti sa optezi pentru varianta clasica, aceea a unei noptiere simple si mici de epoca. Oricare astfel de tip de noptiera vintage ai alege, o poti mixa cu usurinta cu stilul modern prin adaugarea unor manere contemporane si a unei culori moderne, precum rosu.

Cum sa alegi culorile

In ultima vreme, aproape in toate domeniile, de la vestimentatie, make-up sau design, s-a pus accentul pe eliminarea regulilor cromatice si adoptarea propriilor preferinte. Practic, amestecarea modelelor, printurilor si nuantelor a devenit un adevarat trend. Insa, in dormitor este recomandat sa pastrezi un decor armonios estetic pentru a nu iti induce stari de oboseala.

Foloseste nuante cat mai pline de viata, insa evita sa folosesti toate culorile curcubeului. Gandeste-te care sunt culorile care iti plac cel mai mult si pe care iti doresti sa le accentuezi si integreaza doua - trei culori puternice printre nuante neutre si pale.

Surse foto: homedit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare