Amenajarea casei

#decorarea casa #feng shui #amenajare casa

7 idei despre cum sa ai o casa Zen

Daca simti din ce in ce mai acut nevoia sa ai coltul tau de relaxare si liniste, nu este nevoie sa treci la budism si nici sa incepi sa devorezi cartile cu tehnici indiene de relaxare. Chiar acum poti incepe sa-ti creezi propria zona Zen , chiar in interiorul casei tale, prin cateva procedee simple.

1 Stresul vietii cotidiene poate fi cateodata destul de intens incat sa te faca sa simti ca ai pleca undeva departe in munti sau te-ai izola pe o insula pustie pentru o perioada nedeterminata. Insa nu ai intotdeauna posibilitatea sa faci asa ceva, asa ca poti transforma orice camera din casa intr-o zona Zen. Aceasta poate fi o camera de meditatie, livingul, un dormitor sau o gradina. Totul e sa alegi elementele potrivite care sa fie aranjate in schema ideala care sa-ti aduca relaxare.

2 Un celebru decorator al caselor Zen a declarat: "Zen nu inseamna sa traiesti intr-o manastire. Inseamna sa sarbatoresti fiecare moment al vietii tale."

3 Un principiu Zen esential este lupta impotriva stagnarii. Unul dintre cele mai stresante obiceiuri ale noastre este sa strangem prea multe obiecte in jurul nostru si sa le depozitam in casa, iar astfel, mintea noastra nu va avea destul spatiu sa lucreze si nici sa se relaxeze. Cele mai vizate sunt bucatariile, baile si dressingurile.

4 Multi fac greseala sa creada ca tot ce inghesuie dupa o usa inchisa nu-i va afecta, insa nu este deloc asa. Abia dupa ce reduci la jumatate lucrurile stranse in casa, energiile pozitive vor avea loc sa circule iar liber.

5 Un alt designer de interior din New York recomanda simplitatea ca mod de a enajare a unui spatiu linistit si calm. Culorile aprinse sau vii pot distrage atentia si deranja vizual, de aceeea alegerea culorii potrivite pentru pereti este deosebit de importanta pentru o casa Zen.

6 Cele mai linistitoare tonuri pentru pereti sunt verdele deschis, turcoaz deschis, culorile nisipului si bejurile, dar si o paleta neutra de culori derivate de la pamant. Interioarele japoneze folosesc deseori accente de lemn negru sau maron inchis, insa exista numeroase contraste care pot fi create astfel.

7 Formele de arta de pe pereti trebuie reduse la imagini relaxante din natura sau secvente din viata de familie, in nuante pastel sau alb -negru.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea