Amenajarea casei

#chei # obiecte vintage #chei vechi

Cum poti refolosi cheile vechi

Intotdeauna pare sa existe cel putin un set de chei vechi in fiecare casa. Indiferent ca le gasesti intr-un pod, pe fundul unui sertar vechi, in buzunarul unei haine sau intr-o cutie cu obiecte nefolositoare, cheile misterioase rareori mai folosesc cuiva. Cu toate acestea, nu le lasa sa stea aruncate in acelasi colt intunecat, foloseste-le in scopuri ingenioase.

1 Daca ai cunostinte care lucreaza la cladiri de birouri, scoli, hoteluri sau alte institutii unde cheile sunt schimbate frecvent sau aruncate in numar mare, atunci poti strange din start cateva zeci de chei pe care le poti recicla sau refolosi intr-un mod creativ si practic.

2 Cheile pot fi reciclate la majoritatea centrelor de reciclare, insa ar fi bine sa indepartezi de pe ele etichetele de hartie sau plastic, precum si legaturile din sfoara sau material textil.

3 In lume , exista chiar si anumite organizatii cum este "Key for Hope" care aduna chei prin posta, le topesc, recicleaza metalul si doneaza profitul pentru scopuri caritabile. Trimite-le si tu pentru a elimina o sursa de gunoi din casa si a primi o karma buna in schimb.

4 Exista artisti plastici pe siteuri de licitatii on line care cumpara cheile vechi si le transforma in opere de arta. Incearca sa-i gasesti pe Etsy sau eBay .

5 Cheile vechi au deseori o forma unica, decorativa, populara in domeniul decoratiunilor interioare. Daca detii astfel de obiecte, le poti expune intr-o cutie sau o rama deosebita, pe un perete, la vedere, obtinand o forma de arta unica.

6 Daca ai o rama de tablou mai veche, o poti transforma intr-un obiect decorativ cu ajutorul unei chei. Aplica un fundal format dintr-o bucata de catifea neagra si atarna cheia cu o funda, astfel incat sa se opreasca in mijlocul ramei si opera de arta este gata.

7 Foloseste cheile vechi ca greutate pentru draperii sau fetele de masa. Coase cate una in fiecare colt si acoper-o cu material, astfel incat sa nu se vada. Draperia se va aseza mai frumos, iar fata de masa nu se va mai ridica la curent si va ramane la locul ei.

8 Daca ai o cheita mica, o poti prinde de un fermoar, la geanta sau la o jacheta. Arata modern, unic si interesant.

9 Poti confectiona un colier original cu ajutorul unei chei, pe care s-o prinzi pe o bucata de piele, funda sau bucati de lana impletita.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului