Amenajarea casei

#intrebuintari casnice #dezordine casa #benzi elastice #elastice

15 intrebuintari casnice pentru benzi elastice

Benzile elastice au foarte multe intrebuintari in casa, multe dintre ele evidente. Incearca 15 intrebuintari mai putin obisnuite pentru benzi elastice .

1 Foloseste o banda elastica pentru a te asigura ca lingura nu mai cade cu totul in castron. Infasoar-o in jurul manerului lingurii deasupra buzei vasului si tacamul nu va mai aluneca complet in mancare.

2 Poti folosi cu succes benzile elastice pentru a fixa o lumanare intr-un suport putin mai mare. Daca ai o lumanare mare, pe care vrei sa o folosesti fara suport, pune o banda elastica lata sau chiar mai multe in jurul bazei acesteia si ceara nu va mai curge pe mobile.

3 Daca ai foarte multe fire legate de calculator sub birou, fixeaza-le cu benzi elastice de culori diferite pentru a le ordona.

4 Benzile elastice pot fi folosite si pentru organizarea altor obiecte casnice. Poti separa bateriile mai vechi de cele noi infasurand in jurul lor benzi elastice de culori diferite. Poti separa la fel si pixurile care scriu bine de cele cu probleme.

5 Noua jucarie preferata a pisicii este hartia igienica din baie? Poti cumpara un dispozitiv scump care sa o apere de ghearele animalului sau o poti fixa cu o banda elastica pentru a preveni risipa.

6 Cand esti la dus, sticlele de sampon sau gel de dus iti pot aluneca cu usurinta din mana. Fixeaza cateva benzi elastice pe fiecare sticla si vei elimina aceasta problema, frecventa mai ales la batranii care sufera de artrita.

7 Ai atat de multe benzi elastice incat nu stii ce sa faci cu ele? Creeaza un ghem antistres. Este mai ieftin decat dispozitivele similare din magazinele de cadouri, dar va avea acelasi efect linistitor atunci cand il strangi in pumn.

8 Iti transpira mainile pe pix sau creion si devine alunecos? Leaga mai multe benzi elastice in jurul instrumentul de scris si nu-ti va mai scapa din mana.

9 Vrei sa stergi urmele de creion si nu ai nicio guma la indemana? Foloseste cateva benzi elastice inodate impreuna si vei obtine o guma de sters la fel de eficace ca cele de la librarie.

10 Protejeaza mesele din sticla de telecomanda care le poate zgaria, infasurand in jurul acesteia cateva benzi elastice. Un alt efect pozitiv este faptul ca telecomanda devine astfel mai rezistenta la cazaturi.

11 Vrei sa creezi modele unice cand vopsesti ouale de Paste? Infasoara cateva benzi elastice subtiri in jurul oului inainte de a-l pune la fiert in vopsea si scoate-le cand ouale s-au uscat.

12 Cand copiii mici incep sa cerceteze si sa ravaseasca dulapurile, asigura-le manerele cu o banda elastica groasa si rezistenta.

13 Iti plac merele taiate in felii dar se oxideaza prea repede? Dupa ce ai taiat marul, prinde cateva benzi elastice in jurul lui si feliile vor ramane proaspete pentru un timp mai indelungat.

14 Evita taieturile provocate de hartie infasurandu-ti in jurul degetului aratator cateva benzi elastice fara sa le strangi prea tare.

15 Cand vopsesti si lovesti usor pensula de marginea cutiei, risti sa impastii stropi pe buza acesteia. Intinde o banda elastica mai mare in mod vertical in jurul cutiei de vopsea si atinge pensula de ea pentru a elimina surplusul de vopsea de pe pensula fara sa patezi marginile cutiei.

Sursa foto: Basisschoolmateriaal.nl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea