Amenajarea casei

#masaj #jucarii #hartie #facalet

6 utilizari alternative ale facaletului

Facaletul, care iti este de ajutor de fiecare data cand prepari ceva gustos celor dragi, are mai multe intrebuintari decat ti-ai putea imagina! De la rola de masaj la obiect decorativ, descopera cateva utilizari alternative ale facaletului!



1 Rola de masaj


Ce poate fi mai reconfortant decat un masaj la finalul unei zile obositoare de lucru? Daca nu ai un dispozitiv special pentru o astfel de activitate de relaxare, nici nu poti ruga pe cineva sa te ajute, iti poti face singur masaj cu ajutorul facaletului. Ruleaza sucitorul de-a lungul picioarelor si pe coloana (atat cat reusesti) si bucura-te de senzatia incredibila de care vei avea parte.

In cazul in care te dor muschii dupa o zi de activitate fizica intensa, masarea acestora cu un facalet te poate ajuta sa scapi de suferinta. Presiunea exercitata de facalet incalzeste muschiul si il face mai flexibil, fapt ce se traduce prin ameliorarea senzatiei dureroase.


2 Preseaza hartia


Daca ai o bucata de hartie pe care iti doresti sa o presezi, facandu-i suprafata plana, fara asperitati, intocmai ca aceea a facaletului, nu trebuie decat sa treci de cateva ori sucitorul peste respectiva hartie si vei obtine rezultatul dorit!


3 Piseaza granule


Daca facaletul este ideal pentru a intinde coca, la fel de bine poate fi folosit si pentru a pisa granule de tot felul: bucati de biscuiti, ciocolata, etc. Nu trebuie decat sa introduci materialul de sfaramat intr-o punga si sa te pui pe treaba.


4 Jucarie pentru cei mici


Un sucitor poate fi transformat si intr-o jucarie utila pentru copiii mici. Cum trebuie sa procedezi? Pe o suprafata plana, curata, pune o bucata mare de plastilina - sub forma de aluat - pe care cel mic sa o preseze cu facaletul.

O astfel de activitate il ajuta sa isi imbunatateasca abilitatile motrice, dar si coordonarea mana-ochi. Pentru a evita eventualele accidente, ofera-i copilului tau un sucitor cat mai mic si mai usor. In orice caz, nu il scapa din ochi pana nu te asiguri ca a deprins miscarea si ca nu risca sa se accidenteze singur.


5 Unealta de pictat


Daca unul dintre hobby-urile tale este pictura, incearca un lucru mai putin conventional: foloseste facaletul pentru a crea forme abstracte! Inveleste sucitorul intr-o folie de aluminiu si lipeste diferite forme. Ruleaza facaletul prin acuarele sau vopsea, dupa care aplica-l pe o bucata de hartie sau pergament pentru a imprima modelele alese. O astfel de activitate te poate relaxa in timpul liber, fiind foarte potrivita si pentru copii.


6 Obiect decorativ


In cazul in care ai mai multe facalete vechi, amintiri din mosi stramosi, de ce nu te-ai mandri cu ele? Plaseaza-le in suporturi adecvate si pune-le la vedere! Vechile sucitoare se vor potrivi foarte bine in bucataria ta, dar si in casa de la tara, daca preferi stilul rustic. De asemenea, daca ai o multime de facalete, nu ezita sa iti folosesti imaginatia pentru a crea diverse modele - spre exemplu, le poti lipi unele de altele pentru a realiza diferite ornamente sau suporturi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare