Amenajarea casei

#transformare baie #baie spa #spa #amenajare baie spa

6 trucuri simple pentru a transforma o baie mica intr-un spa

Aglomerarea din orase si cresterea preturilor din domeniul imobiliar pot fi doar doua dintre motivele pentru care locuintele micute devin din ce in ce mai populare. Dar cine spune ca un apartament de dimensiuni reduse nu poate fi transformat intr-o oaza relaxanta si linistitoare?

Iata mai jos cateva idei prin care poti imbogati un spatiu mici cu un decor estetic si poti transforma baia intr-un veritabil spa.

1. Adauga accente aurii

Un spatiu mic poate parea mai elegant daca este decorat avand grija la detalii si in culorile potrivite. in ceea ce priveste faianta, sfatul nostru este sa lasi albul sa domine, dar sa adaugi mici detalii decorative pentru a imbunatati atmosfera. Evita sa folosesti nuante puternice pentru ele vor da impresia unui spatiu si mai redus. Pentru un plus de eleganta, alege accesorii si accente aurii: manere, robinete, decoratiuni etc.

2. Fii creativ in alegerea prosoapelor

Atunci cand baia este mica, orice element sau obiect pe care il folosesti este vizibil si deci, esential pentru design. Alegerea unor prosoape frumoase, elegante, in ton cu detaliile din baie vor conferi incaperii un aspect ingrijit.

3. Alegeti un suport pentru cada

Daca in prezent nu obisnuiesti sa folosesti un suport pentru cada, cu siguranta nu te bucuri in baia ta de o atmosfera de spa. Desi poate parea un detaliu minor, acest simplu accesoriu poate schimba complet aspectul si poate contribui la o mai buna organizare a produselor tale de ingrijire.

4. Incalzeste-ti pardoseala

Pentru o relaxare completa si o atmosfera veritabila de spa, nu uita sa adaugi inca un element de somptuozitate baii tale: pardoseala incalzita. Cu siguranta ca nu doar talpile, ci intregul tau corp se va bucura de confortul si surpriza placuta a aerului cald care se ridica de la sol, uniform si eficient. Nu este de neglijat nici beneficiul practic al aceste imbunatatiri - pastrarea unei temperaturi constante in camera prin costuri mai reduse decat in cazul incalzirii clasice realizate cu ajutorul caloriferelor.

5. Profita de magia rafturilor

In orice spatiu mic, rafturile sunt eroii din umbra, mai ales pentru organizarea si depozitarea articolelor cosmetice, de ingrijire sau a diferitelor produse necesare. Poti alege intre tot felul de rafuri atunci cand iti doresti o camera cat mai aerisita si mai usor de curatat: rafturi suspendate, rafturi pe colturi, spatii de depozitare extensibile etc.

6. Ultimul sfat, dar nu cel din urma…

Si daca iti gasesti inspiratia mai usor printre opere de arta, poti duce design-ul baii tale la un alt nivel prin adaugarea unor desene, printuri mari sau ilustratii pe unul dintre pereti. Atmosfera creata te poate ajuta sa gasesti ideea pe care ai cautat-o toata ziua sau, pur si simplu, te poate destinde si linisti inainte de culcare.

Este cunoscut faptul ca organizarea eficienta a baii are numeroase avantaje, printre care: obtinerea unui aspect ordonat si ingrijit al incaperii, mentinerea cu usurinta a curateniei, ordonarea a produselor de ingrijire etc. Pe langa aceste argumente pragmatice, o baie mica dar organizata cu atentie iti poate asigura relaxarea si confortul de care ai nevoie dupa o zi lunga de munca, fara a mai fi nevoit sa apelezi la serviciile unui centru spa.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea