Amenajarea casei

#detergent eco #masina de spalat ecologica #balsam rufe #uscator rufe

6 ponturi pentru spalatul rufelor in mod ecologic

Spalatul rufelor face mai mult rau mediului inconjurator decat crezi, chiar daca metodele moderne iti ofera mult confort. Acest proces necesar presupune un consum foarte mare de apa si energie electrica, avand un impact major asupra Mamei Natura. Energia folosita pentru incalzirea apei se concretizeaza in milioane de tone de emisii ale dioxidului de carbon in atmosfera anual. Daca vrei sa contribui si tu la conservarea mediului inconjurator, transforma spalatul rufelor intr-o cale prin care iti demonstrezi spiritul ecologic.

1. Foloseste detergent eco

Renunta la detergentul de rufe constituit din chimicale nocive, care iti pot afecta sanatatea pielii si integritatea hainelor, poluand totodata si sistemul de apa din proximitate. Cauta detergenti confectionati din ingrediente biodegradabile, care nu contin fosfati. Ei sunt totodata si mai benefici masinii tale de spalat, intrucat lasa in urma mai putine reziduuri.

2. Apeleaza cat mai rar la uscator

Oricat de placut ar fi sa te imbraci iarna cu pijamalele calde si proaspete scoase din uscator, trebuie sa stii ca acest sistem contribuie masiv la cresterea concentratiei emisiilor de carbon in atmosfera. Cel mai bine este sa iti usuci hainele prin metoda clasica, intinzandu-le pe sarma in aer liber.

3. Spala-ti hainele in apa rece

Departamentul Energetic din SUA estimeaza ca 90% din energia electrica utilizata pentru spalatul rufelor merge catre incalzirea apei. Conserva energie (si economiseste bani lunar), alegand un program al masinii de spalat care foloseste apa rece.

4. Recicleaza produsele cu atentie

Multe recipiente si ambalaje ale produselor folosite pentru spalatul rufelor (de la detergent, balsam, inalbitor etc.) ajung sa polueze mediul, daca le arunci intamplator la gunoi. Unele sticle din plastic pot fi reciclate, insa capacele lor trebuie sa fie depozitate separat. Verfica eticheta si asigura-te ca arunci selectiv aceste resturi menajere.

5. Incarca suficient masina de spalat

Masina ta spalat foloseste aceleasi cantitati de apa si energie electrica la fiecare spalare, chiar ca umpli cuva sau introduci doar trei-patru tricouri. Asteapta sa aduni suficiente haine si textile pentru un ciclu de spalare: cu cat speli mai putine ture, cu atat ajuti mai mult mediul inconjurator.

6. Cumpara o masina de spalat ecologica

O masina de spalat ecologica, cu consum minimizat de energie si apa (pana la 50% mai putin decat aparatele clasice), nu te ajuta doar pe tine sa faci economii, ci o menajeaza si pe Mama Natura!

Sursa foto:collegefashion.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea