Amenajarea casei

#hol #lumanari #casa #vesela #ordine #vaze #tavite

5 trucuri care iti pot face casa sa para ordonata in timp-record

Musafirii care isi anunta vizita in ultimul moment te pot surprinde neplacut, daca locuinta ta nu este tocmai pregatita de oaspeti. Cand intri in criza de timp, apeleaza la cateva trucuri inteligente, care iti pot face casa sa para ordonata in doar cateva minute.

Intrucat putini dintre noi isi pot mentine locuinta intr-o ordine perfecta in permanenta, urmatoarele solutii rapide pentru primirea musafirilor in conditii optime iti vor fi, cu siguranta, foarte utile.

1 Aranjarea cartilor imprastiate

Oaspetii ajung in mai putin de jumatate de ora, insa sufrageria ta este "invadata" de carti si reviste imprastiate peste tot. Inspira-te din ideea designerului David Lawrence si transforma teancurile de carti in suporturi chic pentru lumanari decorative sau vaze cu flori. Aranjeaza rapid pernutele de pe canapea, aeriseste si esti gata sa faci fata vizitei-surpriza!


2 Ascunderea obiectelor mici

Pastreaza la indemana cutii aspectuoase pentru depozitare, foarte utile atunci cand trebuie sa faci ordine pe ultima suta de metri. Nu trebuie decat sa ascunzi in ele toate obiectele si maruntisurile din incapere si sa le asezi pe rafturi, langa canapea sau in colturile camerei. In doar cateva minute, spatiul va fi eliberat si aerisit.


3 Tavitele decorative

Un alt as in maneca pentru tine pot fi cateva tavite decorative cu design pretios. Poti aseza pe ele sticlute de parfum si alte produse de ingrijire, chei, medicamente si alte maruntisuri. In cateva secunde, strangi toate elementele din camera care dau senzatia de "dezordine" si obtii chiar un aranjament chic si original.


4 Eliberarea rapida a holului

O alta solutie pentru situatiile de criza in care trebuie sa iti primesti musafirii neanuntati este sa eliberezi rapid holul, improvizand un decor original. Foloseste un set de vesela pretioasa pentru a "camufla" maruntisurile din hol, introducand in vasele ornamentale toate obiectele mici care aglomereaza intrarea in locuinta.


5 Ascunderea petelor de pe canapea

Tocmai ce ai terminat de savurat un hot-dog in fata TV-ului, cand, din neatentie, mustarul a ajuns direct pe canapea. In mod ironic, primesti un telefon de la viitorii oaspeti, care te anunta ca vin in vizita.

Da canapelei tale un aer rustic interesant, cu ajutorul unei paturi indoite in patru, introdusa sub pernutele decorative. Va fi ca o pata de culoare interesanta, exact ca in decorul creat de designerul Daniel Sachs.




Foto: housebeautiful.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului