Amenajarea casei

#draperii #lumina solara #jaluzele #bucatarie #arhitect #acoperis #tuburi solare

Modalitati simple de a lumina in mod natural o bucatarie intunecoasa

O bucatarie in care lumina naturala patrunde nestingherit devine instant un spatiu primitor, in care gatitul se transforma intr-o activitate placuta si relaxanta. Daca bucataria ta este mai degraba o incapere intunecoasa, afla ca exista cateva modalitati simple de a aduce lumina naturala in interiorul sau.

1 Mizeaza pe modificari arhitecturale pentru o bucatarie luminoasa

Daca locuiesti intr-o casa veche, in care bucataria este un spatiu intunecos, afla ca nu este nevoie sa te multumesti cu lumina artificiala, ci poti recurge la cateva modificari de ordin arhitectural pentru a permite luminii naturale sa se reverse in interiorul sau.

Consulta un arhitect si solicita-i opinia asupra schimbarilor ce ar permite bucatariei tale sa devina o incapere mult mai bine luminata. De la caz la caz, aceste schimbari ar putea include sporirea dimensiunilor (sau a numarului) ferestrelor din bucatarie sau introducerea unor lucarne (pentru o casa fara etaj).

O idee revolutionara ar putea fi si inserarea unor tuburi solare pe acoperis, care vor transporta lumina naturala in interiorul bucatariei printr-un difuzor prismatic.

2 Renunta la accesoriile de la ferestre care blocheaza lumina

O metoda foarte usor de pus in aplicare pentru a permite luminii naturale sa iti invadeze bucataria este renuntarea la perdele ori draperii, in conditiile in care acestea sunt confectionate din materiale groase ori au o culoare inchisa, blocand accesul luminii naturale.

Recomandarea este valabila si in cazul jaluzelelor de orice tip, storurilor si a altor elemente similare.

3 Adu lumina naturala in bucatarie din camera alaturata

O modalitate isteata de a aduce mai multa lumina naturala in bucatarie este aceea de a include in camera alaturata (sufrageria, de pilda) suprafete reflectorizante. Spre exemplu, vitrinele cu geamuri, in care lumina care patrunde in sufragerie se reflecta si ajunge in spatiul bucatariei, ar putea fi o idee excelenta.

La fel de bine, poti opta pentru o bucatarie deschisa - separata doar prin amenajarea distincta de livingul casei, in asa fel incat lumina care patrunde in sufragerie sa ajunga automat si in spatiul in care gatesti.



Foto: granitetransformations.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului