Amenajarea casei

#arhitectura casa #casa flintstones #case inedite #case impresionante

5 case inedite din intreaga lume

Artisti si arhitecti din toate colturile lumii au reusit in ultimii ani sa realizeze case minunate, cu un design inedit. Cand spatiul, materialele de constructie si mediul sunt imbinate in mod armonios, locuintele pot capata forme diferite fata de cele cu care am fost obisnuiti. Iata cateva dintre cele mai impresionante constructii din intreaga lume!


1. Casa scoica din Mexic

Aceasta casa minunata construita in 2006 sub forma unei scoici a fost creata de arhitectul Javier Senosiain. Desi poate parea destul de ciudata, casa adaposteste o familie cu doi copii. Plictisiti de locuintele conventionale, membrii familiei si-au dorit o casa care sa-i apropie de natura. Suprafetele din casa sunt netede, cu scari in forma de spirala si plante naturale. Toate acestea iti dau impresia ca locuiesti intr-un spatiu plin de viata si relaxant.


2. Casa din piatra din Portugalia

Cum ti s-ar parea sa locuiesti intr-o casa din piatra? Ei bine, in muntii Fafe din Portugalia a fost construita o casa intre doua stanci uriase, formand astfel un ansamblu inedit. Desi arata precum locuintele preistorice, casa are cateva imbunatatiri moderne, cum ar fi o usa, ferestre, chiar si un acoperis din tigle. Aspectul inedit al casei atrage in fiecare an sute de turisti.


3. Casa transparenta din Japonia

Crezi ca nu ai nimic de ascuns? Ei bine, in acest caz iti poti construi o casa transparenta, la fel ca cea din Tokio, Japonia. Construita de Sou Fujimoto, aceasta casa a fost inspirata de viata pe care o duceau oamenii din Antichitate, care locuiau in copaci si nu aveau deloc intimitate.


4. Casa de pe deal din Chile

The Raul House este o casa de vacanta, situata pe dealurile de langa Santiago. Casa, construita in 2009, este pozitionata pe partea laterala a unui deal, astfel ca panorama este impresionanta.


5. Casa Flintstones

O casa inspirata din desenele animate Flintstones a fost construita in Statele Unite ale Americii. Fiecare centimetru din casa se potriveste cu designul din celebrul serial, astfel ca cine isi doreste sa cumpere o asemenea locuinta trebuie sa fi iubit desenele animate in copilarie.



Sursa foto: homeize.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului