Amenajarea casei

#living #amenajarea casei #decorul casei

4 moduri prin care sa readuci farmecul in decorul livingului

Decorul livingului tau isi poate pierde farmecul in timp, odata ce solutiile de amenajare initiale ajung sa ti se para monotone. Din pacate, bugetul nu iti permite intotdeauna sa redecorezi acest spatiu important al casei, iar timpul este si el un impediment cateodata. Vestea buna este ca poti reda "scanteia" livingului tau prin modificari simple, cu impact vizual extrem de complex.

Micile detalii fac intotdeauna diferenta, iar aceasta regula este foarte pretioasa odata ce o pui in aplicare atunci cand vrei un living cu aspect nou-nout. Iata cateva moduri prin care sa reamenajezi livingul, cu minim efort!


1 Inlocuieste plintele

Nimeni nu observa plintele unei incaperi la prima vedere, insa ele ies in evidenta atunci cand nu sunt intr-o forma excelenta. O cale grozava si simpla prin care sa aduci un plus de farmec livingului este sa inlocuiesti plintea veche.

O regula de baza este aceea ca plinta, cu cat este mai lata, cu atat mai mult aer artistocratic va avea incaperea. Prin urmare, adauga celei vechi cativa centimetri in plus de plinta, vopsita in aceeasi nuanta, astfel incat sa nu se observe imbinarea.


2 Modifica aspectul draperiilor

Vrei o reinventare a livingului cu zero cheltuieli? Repozitioneaza corniza sau galeria, astfel incat sa fie prinsa cat mai aproape de tavan. Monteaza apoi draperiile si asigura-te ca acopera cat mai putin din ferestre, atunci cand sunt deschise. Aceste doua schimbari minore iti vor face ferestrele cu 66% mai aspectuoase si vor aduce mai multa lumina naturala in living. Ce iti poti dori mai mult decat o panorama superba si o iluminare ca la carte?





3 Controleaza dezordinea

Un spatiu aerisit si ordonat este intotdeauna placut ochiului, iar o masuta de cafea mereu ticsita de carti, reviste si alte obiecte diverse face imposibil visul unui living curat si estetic. O solutie excelenta este sa inlocuiesti masuta de cafea cu una mobila, pe roti, precum cele folosite in hoteluri pentru room service.

In acest mod, vei castiga un plus de mobilitate si vei putea sa ascunzi masuta cand ai nevoie de spatiu, ca apoi sa o folosesti la petreceri sau cand iti este utila.


4 Redecoreaza semineul

Esti fericitul posesor al unui semineu pe care rareori in folosesti? Transforma-l intr-un raft numai bun de infrumusetat cu decoratiuni unice sau adu-ti gradina in interior si umple-l cu ghivece de flori. Pana si lumanarile decorative pot crea un efect spectaculos in aceasta formula!



Sursa foto: housedecoratingideasmag.com, shutterstock.com, houzz.com, countryliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea