Amenajarea casei

#stralucire #lux #parchet #linoleum #rame fotografii #case decorative #suporturi pentru CD-uri

4 moduri ieftine de a face o camera sa para de lux

Ne place sau nu, economia mondiala se reflecta direct in imposibilitatea noastra de a cumpara lucruri scumpe, care nu ne sunt de maxima necesitate. Din aceasta categorie fac parte si accesoriile sau decoratiunile din casa, de care nu depinde confortul nostru, ci doar reputatia in fata musafirilor.

Din fericire, exista si moduri economice de a face o camera sa para de lux sau cel putin amenajata cu resurse bogate. Totul sta in detalii, spun specialistii in design interior, care nu ne solicita atat de mult portofelul, cat imaginatia si creativitatea. Iata cum poti sa dai casei tale un chip luxuriant, cu investitii modeste.

1 Adauga stralucire incaperilor

Opulenta si luxul nu pot fi reprezentate decat de stralucire, iar camerele amenajate cu obiecte care sa aiba aceasta calitate "fura" intotdeauna ochiul. Daca auriul ti se pare prea trivial si ostentativ, argintiul iti va incanta cu siguranta privirea.

Cumpara rafturi argintii si foloseste obiecte decorative sau chiar piese de mobilier cu parti cromate, nichelate sau in nuante de gri metalizat. Ele sunt rafinate si emana mai multa clasa decat obiectele "aurite". Ramele de fotografii, vasele decorative, statuetele sau suporturile pentru CD-uri, carti si reviste sunt alte mijloace inspirate de a folosi acest truc eficient.

2 Redecoreaza cu linoleum

Covoarele si mochetele vechi, uzate, sunt primele care scad din valoarea estetica a unei camere. Daca nu iti permiti o investitie in parchet sau gresie, linoleumul sau placutele PVC care se lipesc de podea sunt solutii economice si foarte practice, prin care incaperile pot lua un aer luxuriant.

Varietatea de modele de pe piata acopera o plaja intreaga de optiuni, de la cele care imita perfect gresia, pana la cele care seamana leit cu parchetul din lemn.

3 Infrumuseteaza camerele cu flori naturale

Florile naturale revigoreaza instant o incapere si ii accentueaza personalitatea, improspateaza aerul si dau o tematica specifica stilului de design. Astfel, un aranjament floral sau o vaza cu flori de sezon pot pune in valoare o piesa de mobilier sau orice alt decor din preajma.

4 Speculeaza albul

O cale simpla de a da un aer elegant si rafinat unei camere este sa speculezi la maximum efectul vizual al albului. Aceasta (non)culoare adauga spatiu, se combina frumos cu alte accente cromatic si energizeaza. Foloseste un suport alb imaculat pentru a pune in valoare vaza chinezeasca superba din living, de pilda. Albul va fi mereu echivalent cu rafinamentul!

Sursa foto: timticks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului