Amenajarea casei

#culori locuinta #pereti #draperie #violet #verde smarald #casa design #design regal

4 nuante potrivite pentru un design regal

Ai visat vreodata sa fii o printesa sau un print care traieste intr-un palat? Ei bine, de astazi visul tau poate deveni realitate, macar partial. Daca vrei sa-ti transformi locuinta intr-un mic palat, trebuie sa te orientezi catre nuantele somptuoase, luxoase si sofisticate, care confera caminului tau un aer regal. Conform specialistilor, poti recrea atmosfera nobila din castele de altadata daca alegi o nuanta predominanta din lista celor care urmeaza.

Verde smarald

Declarata culoarea anului 2013, verdele smarald poate da locuintei tale o nota regala. Foloseste aceasta nuanta in special pentru pereti. Specialistii in design de interior au un mic truc pentru tine: vopseste doar unul dintre peretii camerei cu verde smarald, apoi adauga doar cateva accente de culoare cu ajutorul unor decoratiuni in aceasta nuanta nobila. Astfel, nu risti sa incarci prea mult designul camerei si pastrezi echilibrul cromatic.

Violet

In trecut, violetul era nuanta preferata a regilor, care considerau ca emana putere si gratie. Foloseste si tu violetul pentru a da o nota regala locuintei tale. Designerii de interior te sfatuiesc sa vopsesti peretii intr-o nuanta de violet inchis, pe care o pui in evidenta cu ajutorul unor piese de mobilier intr-o nuanta deschisa de mov-lavanda. Violetul arata cel mai bine alaturi de cateva decoratiuni cu finisaj metalizat, spun specialistii.

Bleumarin

Daca iti doresti un design regal pentru locuinta, poti alege sa combini diferite nuante de albastru, dintre care nuanta predominanta sa fie bleumarinul. Acesta este pus in valoare cel mai bine de nuantele neutre - bej, maro deschis, ivoire.

Visiniu

Visiniul este o nuanta regala, care sugereaza luxul, demnitatea si caracterul nobil. Deoarece este o nuanta incarcata de dramatism, specialistii iti recomanda sa nu o folosesti excesiv intr-o camera. O draperie intr-o nuanta pretioasa de visiniu, cateva piese de mobilier cu tapiserie visinie sau mici decoratiuni in aceasta nuanta somptuoasa pot conferi camerei nota regala pe care ti-o doresti.



Sursa foto: homedit.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea