Amenajarea casei

#sfaturi practice casa #cheie #sfaturi practice #ascundere cheie #cheie casa

4 locuri in care sa ascunzi cheia de rezerva a casei

Cheia de rezerva a casei poate fi cu adevarat salvatoare in acele zile intunecate de ghinion, cand iti uiti cheile in locuri inaccesibile si realizezi ca nu poti patrunde in locuinta. Transforma-te intr-un adevarat James Bond autohton si alege cateva locuri geniale in care sa iti ascunzi cheia de rezerva, astfel incat sa nu o gaseasca nici cel mai intuitiv talhar.

De cate ori nu te-ai regasit in situatia de a patrula cu disperare in fata usii, stiind ca ai ore in sir de asteptat pana cand vei putea patrunde in casa? Lasa-ti cheia de rezerva sa iti deschida calea catre canapeaua confortabila din living si ascunde-o ca un agent secret din filmele americane. Cateva sugestii care sa te inspire, gasesti mai jos!


1. In trunchiul unui copac

Ai un copac undeva in apropierea casei? Atunci transforma-l in ascunzisul perfect pentru cheia de rezerva a casei. Foloseste un cutit pentru a taia o portiune de scoarta, atat cat sa acopere cu succes cheia.

Scobeste putin in trunchi, pentru a forma o adancitura superficiala, dar destul de incapatoare pentru cheie. Acopera locul cu scoarta decupata si marcheaza-l cu un cui vechi (daca vei camufla prea bine portiunea, risti sa nu o mai identifici ulterior).


2. Prinsa intre doua caramizi

O banala crapatura in mortarul de care sunt prinse doua caramizi poate fi o veste extrem de buna pentru intentia ta de a ascunde iscusit o cheie de rezerva. Daca exista suficient loc pentru cheie, introdu-o acolo sau mareste putin orificiul, cat sa mentina obiectul ascuns, dar sa il poti lua cu usurinta cand ai nevoie de el. Foloseste un marker sau orice alt semn care sa te ajute sa te orientezi, cand ai nevoie de cheie!



Sursa foto: wikimedia.org


3. Atasata clopoteilor de vant

Ce urasc hotii cel mai mult? Zgomotul! Din acest motiv, este putin probabil sa se atinga de clopoteii tai de vant de la intrare, de care poti atasa cheia de rezerva. Pentru a face aceasta metoda si mai sigura, pune cheia cea buna intr-un set cu mai multe chei cu scop decorativ, astfel incat sa fie mai dificil de identificat.



Sursa foto: funfamilycrafts.com


4. Cutii magnetizate cu incuietoare pentru masina

O solutie sigura, mai putin spectaculoasa, dar eficienta, este sa achizitionezi o cutie magnetizata cu incuietoare pentru cheile de la masina, in care poti sa depozitezi fara probleme si cheia de la casa. Ascunde-o sub caroseria masinii sau altundeva in proximitatea casei (ai grija sa nu fie detectabila) si ai linistea ca poti patrunde oricand inauntru, cand ramai fara setul de chei oficial.



Sursa foto: docsigma.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului