Amenajarea casei

# decorare pereti piatra # decorare pereti #piatra online

12 idei de decorare a peretilor cu piatra naturala si surse de lumina

Pentru a schimba aspectul camerelor tale nu este intotdeauna nevoie de o investitie financiara foarte mare. In loc sa modifici intreg decorul, te poti concentra doar pe anumite detalii si vei vedea ca acest lucru se va reflecta la nivelul intregului spatiu.

 

De exemplu, poti modifica un singur perete dintr-o camera pentru a da spatiului tau un look nou si interesant. Pentru acesta, poti folosi o varietate de materiale, in functie de personalitatea ta: lemn, metal sau piatra naturala decorativa. Un avantaj al celei din urma este ca poate fi folosita intr-o varietate de feluri, iar daca te gandesti putin si la sursele de lumina pe care le ai la dispozitie, vei vedea ca rezultatele vor fi deosebite.

De aceea, te invitam sa descoperi mai jos 12 idei de decorare cu piatra naturala si surse de lumina pentru a putea sa creezi peretele decorativ care ti se potriveste.

1. Bucati de piatra in tonuri neutre - crem si bej

Alt avantaj pe care il are piatra decorativa este ca poate sa confere un aspect natural oricarui decor. Pietrele pot fi mici sau mari, nu are importanta pentru ca lumina este elemenul cheie din decor. Aceasta trebuie sa vina de sus pentru a crea niste umbre discrete pe suprafata peretelui, in timp ce pietrele pot fi pozitionate pe orizontala sau verticala, in functie de gusturi.

2. Caramizi si pietre, pentru un look deosebit

Majoritatea peretilor din case sunt construiti din caramida. Daca este valabil si in cazul tau, lasa un perete din caramida nezugravit, acoperindu-l cu un strat foarte subtire de vopsea. Chiar in centrul peretelui de caramida creeaza un pattern cu pietre rotunde (le gasesti pe marginea raurilor). Este de preferat ca acestea sa fie colorate intr-o nuanta care contrasteaza cu cea a caramizilor pentru un efect elegant si rustic. Lumina trebuie sa cada din fata.

3. Foc si piatra naturala, impreuna

Aceasta idee de decorare include pietre fine, in tonuri de gri. Este ideala daca ai un semineu, care da un aer unic incaperii. Iluminatul se face cu doua surse: una puternica, din tavan, si una subtila, care trebuie sa vina de jos.

4. Raft langa peretele decorativ

Piatra decorativa poate fi asortata foarte bine cu mobilierul. De exemplu, cu un raft cu diverse obiecte de decor. Iluminatul recomandat pentru acest perete decorativ este de sus si de jos, pentru cel mai bun efect vizual. Acest decor este simplu, dar transforma incaperea intr-una eleganta.

5. Pietre de diferite dimensiuni intr-un perete

Folosirea pietrelor de diferite dimensiuni si in tonuri neutre poate crea un efect excelent. Iluminatul ar trebui sa vina din fata pentru ca designul asimetric al pietrelor sa fie accentuat. Compozitia o alegi in functie de preferinte.

6. LED-uri inserate in perete

Cand este plasat in piatra, LED-ul confera un efect dramatic asupra spatiului. In loc sa folosesti lumini sus si jos, poti insera LED-uri direct in pietrele din care este facut peretele decorativ.

7. Peretele tau rustic

Daca vrei sa te indragostesti de o incapare, creeaza un perete decorativ cu un aspect rustic. Acesta va duce camera la un alt nivel. Camera trebuie iluminata in intregime pentru a accentua tonurile naturale si texturile peretelui din piatra naturala.

8. Pereti din piatra in exterior

Daca ai o casa cu exterioare grozave, poti accentua acest lucru prin diverse mijloace. Utilizeaza lumina naturala si piatra pentru a crea un decor de impact. In timpul noptii foloseste lumini artificiale pentru a pune in evidenta peretele decorativ.

9. Lemn si piatra decorativa

Efectul pe care il are piatra naturala dintr-un perete format din bucati asimetrice poate fi cu adevarat impresionant daca il asortezi cu bucati de lemn. Lumina ambientala este recomandata. Pastreaza decorul din interior in armonie cu peretele pentru rezultate excelente.

10. Curtea interioara

Aceasta poate avea rol de spatiu social pentru familie si prieteni. Peretele de piatra creeaza un decor minunat in combinatie cu lumina naturala de afara. Acesta trebuie evidentiat cu lumina artificiala si pe timpul noptii.

11. Peretele de piatra din baie

Bineinteles ca poti construi un perete decorativ din piatra naturala oriunde in casa sau in exteriorul ei. Baia nu este o exceptie. Un singur perete ar trebui sa contrasteze cu restul incaperii si sa ii dea un aer elegant.

12. In detaliile exterioare ale casei

Pentru peretele de piatra care sustine gardul se recomanda pietre colorate diferit. Aceasta este detaliul care transforma exterioarele si le face sa iasa in evidenta, lucru valabil si pentru scarile casei.

Asadar, daca simti nevoia sa fii creativ cu spatiul in care locuiesti, piatra naturala decorativa este extrem de versatila si poate fi elementul-cheie din orice perete decorativ.

De asemenea, nici puterea unui bun iluminat nu trebuie neglijata pentru ca ofera efecte minunate in amenajarile interioare si nu numai.

Materialele necesare pentru amenajarile mentionate le poti gasi la pret avantajos la PIATRAONLINE si, dupa ce decizi care e proiectul tau, ramane sa iti pui imaginatia si creativitatea la treaba.

Advertorial

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului