Amenajarea casei

#alegere masa #masa bucatarie #masa

Cum sa alegi cea mai potrivita masa pentru bucataria ta

Este de neconceput o bucatarie fara o masa. Ii gazduieste de jur imprejurul ei pe membrii familiei, pe oaspeti, uneori chiar si copiii isi fac acolo lectiile. Asadar, tinand cont cat de importanta este masa de bucatarie, iata cateva trucuri utile in alegerea ei:

Atunci cand alegi masa de bucatarie trebuie sa te intrebi ce rol va indeplini: sa iti organizeze spatiul sau sa devina un punct focal? Va fi o piesa de mobilier functionala sau doar una moderna si atat?

Oricare ar fi raspunsul la aceste intrebari, calitatea primordiala a unei mese de bucatarie este sa fie confortabila. Chiar si in bucatariile mici, masa este deosebit de importanta si exista o multime de solutii pentru a face fata spatiului redus. Asadar, inainte sa cumperi o masa trebuie sa iei in calcul dimensiunile, scopul, materialul din care este fabricata si nu in ultimul rand pretul.

Marimea

Marimea mesei depinde in primul rand de suprafata totala a bucatariei. Intr-o incapere mica este de preferat sa alegi o masa cu blat pliant sau culisant, de genul celor extensibile. Daca ai o bucatarie generoasa, atunci poti cumpara lejer o masa mare.

Functionalitatea

Bucatariile moderne sunt mult mai complexe decat erau in urma cu doua decenii. Astazi, ele combina foarte des functiile. Astfel, o masa de bucatarie va tine loc atat de spatiu pentru gatit, cat si de loc pentru luat cina. Acest gen de mobilier devine multifunctional, fara insa sa isi piarda farmecul.

Forma

O alta intrebare care sigur iti vine in minte este legata de forma mesei. Ar trebui sa fie dreptunghiulara sau ovala? In functie de designul bucatariei, ai posibilitatea de a alege din mai multe forme diferite. In cazul in care ai o bucatarie simplista, mobilata in stil minimalist, ai putea alege o masa cu colturile rotunjite. Daca insa designul spatiului are linii ferme, atunci una dreptunghiulara sau una patrata sunt solutiile cele mai potrivite.

Materialul

Printre materialele cele mai populare in randul meselor de bucatarie se numara lemnul masiv, metalul, marmura si PAL-ul. Alegerea depinde de resursele financiare de care dispui, dar si de interiorul locuintei. Intr-o bucatarie moderna, cu suprafete lucioase si aparate electrocasnice din inox, o masa de stejar nu va fi o alegere buna. Instaleaza insa una din marmura sau din pal melaminat care sa imite piatra si se va integra perfect in decor.

Sursa foto: minimalisti.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea