Amenajarea casei

#plante #reciclare #haine #pantofi #pungi de plastic

10 metode de a refolosi pungile de plastic

In fiecare an, la nivel mondial, sunt folosite cateva sute de miliarde de pungi de plastic. Si chiar daca variantele lor eco sunt disponibile in multe parti ale globului, pungile de plastic continua sa impanzeasca Pamantul. Nu stii ce sa faci cu pungile tale de plastic? Iata cateva metode de a le refolosi!



1 Depoziteaza hainele murdare


Daca acasa ai un cos pentru rufele murdare, in vacanta te poti folosi de o punga de plastic pentru a-ti depozita hainele purtate. Aceasta este o solutie perfecta pentru a separa piesele vestimentare curate de cele murdare si te ajuta sa eviti folosirea pungilor pe care ti le pot pune la dispozitie hotelurile in acest scop.


2 Material pentru crosetat


Te-ai gandit vreodata ca ai putea sa iti creezi propriile accesorii originale pornind de la niste pungi de plastic? Afla ca este posibil sa obtii un material numai bun de crosetat si/sau impletit daca alegi sa tai fasii pungile de plastic pe care le ai prin casa. Din acestea, poti realiza orice iti trece prin cap: genti, covorase, etc.


3 La concerte


Concertele se traduc intotdeauna prin munti de gunoaie ramase la final. In loc sa iti adaugi si tu propriile pahare de plastic si alte reziduuri, foloseste o punga de plastic pentru a le strange si a le arunca atunci cand parasesti perimetrul concertului.


4
Protejeaza obiectele pretioase


Atunci cand te muti sau, pur si simplu, vrei sa depozitezi o serie de obiecte valoroase, nu este neaparat nevoie sa apelezi la ambalajele de hartie - la fel de bine la poti infasura si pastra in pungi de plastic. Spre deosebire de hartie, acestea au avantajul si de a fi impermeabile.


5 Pastreaza umezeala pensulelor


Fie ca pictezi de placere, fie ca zugravesti, poti folosi pungi de plastic pentru a pastra umezeala pensulelor. Pentru a evita ca acestea sa se usuce si sa se intareasca, nu uita sa le plasezi, in pungi de plastic, in frigider, pana cand intentionezi sa le utilizezi din nou.


6 Protejeaza plantele de inghet


In timpul sezonului rece, pungile de plastic iti pot fi de folos pentru a-ti proteja plantele de inghet. Cum procedezi? Nu trebuie decat sa le acoperi cu pungi de plastic la lasarea serii pe care sa le inlaturi dimineata.


7 Ambalaj pentru pantofi


Atunci cand iti pregatesti bagajul pentru o calatorie, foloseste pungi de plastic pentru pantofii pe care intentionezi sa ii iei cu tine. Astfel, te asiguri ca hainele tale nu vor avea de suferit in urma contactului cu incaltamintea murdara.


8 In masina


Daca stii ca un membru al familiei tale are rau de masina , pungile de plastic iti pot fi de folos pentru a evita un eventual incident, in cazul in care nu reusesti sa opresti masina la timp.


9 Materiale noi


Cu ajutorul fierului de calcat, poti topi si contopi doua bucati de punga de plastic pentru a crea diverse obiecte utile. Foloseste-ti imaginatia pentru a crea cele mai interesante accesorii!


10 In gradina


Pungile de plastic iti pot fi de folos si atunci cand gradinaresti: pentru a-ti proteja genunchii, aplica niste bucati de pungi de plastic deasupra pantalonilor. Astfel, ai mai putine sanse sa te ranesti sau uzi!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea