Amenajarea casei

#baie #dus #pete #prosop #materiale textile #prosop de baie

Cum prelungesti viata prosoapelor din baie

Stiai ca atunci cand faci dus elimini de pe piele bacterii, germeni si microbi? In momentul in care ne stergem, lasam o parte din aceste microorganisme pe prosoape , acestea devenind un mediu mai mult decat prielnic pentru mucegai . De aici se explica si mirosul capatat de prosoape daca nu sunt uscate imediat dupa utilizare. Iata cum sa prelungesti viata prosoapelor din baie:



1 Usuca-l dupa utilizare


Daca te-ai sters cu un prosop dupa ce ai facut dus este bine sa-l usuci bine chiar si daca ai de gand sa-l speli. Asadar, nu-l aseza in cosul de rufe ud pentru ca va dezvolta bacterii sau mucegai si va prinde un miros urat . Aseaza-l la uscat intr-un loc bine aerisit daca nu ai de gand sa-l speli imediat.

De asemenea, in cazul in care observi ca prosopul pe care vrei sa-l folosesti a capatat un miros urat este recomandat sa-l pui la spalat.


2 Atentie la detergent


Pentru ca prosoapele tale sa fie moi este bine sa folosesti o cantitate mai mica de detergent. Daca obisnuiesti sa schimbi prosoapele in mod regulat este bine sa tii cont de faptul ca ele nu sunt murdare, ci trebuie doar igienizate.

Foloseste un balsam pentru a le parfuma si a le face moi si placute la atingere. Este recomandat sa folosesti un balsam din aceeasi gama cu detergentul.

In loc de balsam poti adauga o cana de otet alb. Otetul le va dezinfecta, va indeparta orice pete si va improspata tesaturile. Daca te gandesti ca prosoapele vor mirosi a otet, nu trebuie sa iti faci griji pentru ca, dupa ce se vor usca, mirosul va disparea in totalitate.

In cazul in care ai achizitionat un set de prosoape care foarte pufoase meste bine sa stii ca unii producatori si comercianti folosesc un balsam special pentru prosoapele expuse in raft, astfel incat acestea sa fie extrem de pufoase, dar in acelasi timp sa ramana intacte daca iau contact cu apa.


3 Nu amesteca textilele


Pentru a prelungi viata prosoapelor tale este bine sa optezi pentru un program special de spalare pentru bumbac. De asemenea, este recomandat sa speli prosoapele impreuna cu alte prosoape sau cu materiale asemanatoare, de aceesi culoare.

Atentie si la temperatura pe care o folosesti. In cazul in care vorbim de prosoape colorate, este bine sa le speli la o temperatura de 40-50 de grade Celsius pentru a nu le deteriora culoarea.

Evita sa sa speli prosoapele cu haine care au aceesorii dure - fermoare, capse etc. pentru a evita vatamarea fibrele prosopului.


4 Usuca-le in mod corect


Daca ai optiunea de uscare la masina de spalat, asigura-te ca nu le usuci in totalitate si ca nu folosesti cea mai ridicata temperatura pentru ca risti sa distrugi fibrele prosopului.

In cazul in care obisnuiesti sa-ti usuci hainele pe sarma, in aer liber, atentie sa nu le lasi sa stea in soare dupa ce s-au uscat pentru ca vor ajunge sa fie foarte rigide si sa iti zgarie pielea.

In general, retine ca prosoapele, la fel ca orice tesatura mai groasa, trebuie uscate in locuri cat mai aerisite, de preferat in aer liber, pentru ca aceastea sa nu capete un miros neplacut .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea