Alaptarea

#alimente bebelusi #congelare alimente #ingrijire bebelusi #bebelusi

Alimente pentru bebelusi care pot fi congelate

 

Alimentele pentru bebelusi care pot fi congelate ar trebui sa fie selectate pe baza proprietatilor nutritionale si senzoriale ale acestora. In acest articol sunt prezentate pe cele care sunt cele mai nutritive si care pastreaza textura si gustul.

Broccoli

Broccoli crud este o leguma care se comporta bine atunci cand este congelata, iar gatita, se comporta mult mai bine. Asadar, fierberea la aburi si apoi pasarea lui pana la obtinerea unui piure este o idee excelenta pentru a-l pastra congelat.

Spanac

Spanacul este o sursa de nutrienti precum vitamina A, vitamina K, fier si carotenoizi antioxidanti. Poate fi tansformat in piure si apoi congelat. In ciuda faptului ca este o frunza, se comporta bine la congelare si, in loc sa-si piarda proprietatile, le conserva sau le concentreaza.

Dovleac

Dovleacul este una dintre acele legume care nu poate lipsi din dieta unui bebelus. Culoarea sa il da de gol ca fiind o sursa excelenta de caroteni antioxidanti si de vitamina A. Michigan State University considera ca congelarea mentine calitatea acestei legume atat in stare proaspata, cat si gatita. Aceasta recomanda inmuierea prin fierbere la aburi, apa clocotita, gatire sub presiune sau coacere. Apoi se indeparteaza coaja si se face piure. Impacheteaza in recipiente rezistente si congeleaza. Nu uitati ca, carotenoizii nu sunt modificati prin congelare!

 

Carnea

Carnea de orice fel, cum ar fi carnea de vita, de pui, de curcan, de peste si altele, reprezinta principala sursa de proteine de inalta calitate pentru copilul tau. Acestea contin aproape toti aminoacizii esentiali pentru crestere, precum si minerale si vitamine.

Capsuni

Stim ca, capsunile au un timp de injumatatire foarte scurt atunci cand sunt proaspete. Asadar, este pacat sa le irosim potentialul antioxidant printr-o proasta conservare. O buna alternativa este sa le congelezi, de preferinta intregi.

Mango

Mango este, de asemenea, bogat in fibre, carotenoizi, vitamina C si vitamina A. Acestea pot fi congelate in bucati mici si proaspete sau sub forma de piure. Doar nu uita sa il treci printr-o sita fina pentru a elimina o parte din fibrele care pot cauza probleme de mestecat copilului tau.

Cuburi de iaurt

Pe langa congelarea iaurtului in portii individuale, o idee buna este sa faci inghetata de iaurt pentru bebelusi. Poti adauga piure de fructe inainte de congelare, ceea ce va adauga o nota suplimentara de aroma, imbogatindu-i in acelasi timp valoarea nutritiva in vitamine si minerale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului