Vedete internationale

#finala mondialului #ce reprezinta mantia #mantie #messi

Asta e cu adevarat semnificatia ei! Ce reprezinta mantia pe care arabii au pus-o pe Messi dupa finala Mondialului

18 decembrie 2022 este cu siguranta o zi care va ramane in istoria sportului din Argentina, dupa ce nationala de fotbal, condusa din teren de Lionel Messi, a castigat Campionatul Mondial din Qatar.

Argentina a invins la penalty-uri nationala Frantei, cu scorul 4-2, dupa ce in timpul regulamentar scorul fusese 2-2, iar in prelungiri fiecare echipa mai marcase o data.

Chiar daca Mbappe a facut un meci mare si a reusit sa duca de unul singur echipa Frantei pana la penlaty-uri, Lionel Messi a fost ales atat jucatorul finalei, cat si al turneului, iar dupa ce Argentina a primit trofeul Cupei Mondial, Tamim bin Hamad Al Thani, emirul Qatarului, l-a imbracat pe Lionel Messi intr-o haina traditionala, numita bisht.

 

 

Potrivit celor de la Gazeta Sporturilor, mantia este facuta din par de camila si blana de capra, iar cele purtate de familia regala au si insertii de aur. Mai mult decat atat, ele erau purtate de marii luptatori arabi care castigau lupte importante.

„Inseamna onoare si demnitate. Este purtata de arabi de sute de ani. Este o onoare si arata ca Messi e o legenda”, a scris pe Twitter o jurnalista araba, care a fost completata de un alt coleg: „Emirul a aratat ca-i poarta un mare respect lui Messi, avand in vedere ca el l-a imbracat”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului