Vedete din Romania

#detalii tul #detalii tulle #tulle #tul #materiale

Totul despre Tulle

 

Tulle-ul este o tesatura fina fabricata la masina. Tesatura de plasa este cel mai des folosita pentru confectionarea voalelor de nunta si a rochiilor de mireasa. Tulle-ul poate fi facut dintr-o varietate de fibre naturale si sintetice incluzand matasea, nylonul, raionul sau bumbacul. Numele provine de la Tulle, un oras din regiunea sudica a Frantei.

Acesta este numit tesaturi aerisite, transparente si translucide. Calitatea tulului este determinata de firele utilizate si de densitatea tesaturii fibrelor. Clasificarea speciei se datoreaza principalei materii prime utilizate pentru produs.

Utilizarile tulului sunt diverse si, prin urmare, tipurile si caracteristicile sale sunt, de asemenea, diverse.

Caracteristicile tul-ului:

  • Este foarte usor, chiar si atunci cand este adaugata o cantitate mare la o rochie sau o fusta
  • Foarte delicat, are aspect clar, foarte neted si moale
  • Isi pastreaza forma – perfecta pentru a modela diferite forme si design-uri
  • Permite circulatia usoara a aerului

Tipuri de tulle:

Este un tul super usor, cu fire fine si foarte transparent. Are efect de iluminat deoarece este capabil sa capteze lumina, dezvaluind o stralucire foarte frumoasa. Este cea mai buna optiune de tul pentru a doua piele in decolteuri si alte decupaje in haine.

  • tul francez

Putin mai putin luminat, tulul frantuzesc permite sa adauge volum piesei vestimentare, cu mai multe straturi, fara a pierde lejeritatea si transparenta. Tulle din matase frantuzeasca este foarte moale si usor, asa ca este unul dintre cele mai folosite ca voal de mireasa.

  • tul American

Cunoscut si sub denumirea de tul englezesc, acest tip de tul este asemanator tulului de iluzie, dar are putin mai multa rezistenta, permitand broderia.

  • Micro tul

Cu gauri mici, microtul este realizat din material sintetic si folosit in imbracamintea pentru femei si plasele de tantari.

  • Tulle de matase

Ofera moliciune si usurinta incomparabile. Este unul dintre cele mai rafinate tulle si este folosit in principal in tinuta de mireasa. Printre tulurile de matase, exista versiuni de diferite nationalitati, cum ar fi italiana si franceza.

  • Tulle sintetice

Inainte facut numai din matase sau bumbac, astazi tulul se gaseste in versiuni sintetice de nailon, poliamida, raion (matase artificiala) si acetat. Sunt variante mai ieftine, dar la fel de frumoase si elegante.

Dece este tulle-ul foarte popular?

Tulle este popular datorita celor doua calitati cheie – este foarte usor, ceea ce il face excelent pentru a crea rochii, fuste si chiar costume. De asemenea, poate fi folosit pentru a crea multe straturi fara a adauga o greutate semnificativa sau a face imbracamintea sa para voluminoasa.

Tulle este natural sau sintetic?

Tulle din poliester si nailon este sintetic, iar atunci cand este fabricat din bumbac sau matase, este natural. Veti observa cand le veti compara, ca versiunile sintetice sunt putin mai rigide decat versiunile naturale.

La merceria online Ramatextil.ro gasesti toate aceste tipuri de tulle, in dimensiuni diferite si cu o gama mare de culori.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare