Vacante & Calatorii

#Charleston #boston #bruges #salzburg

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Top 20 orase atractive tot timpul anului pentru iubitorii de arta si cultura

Aceste frumoase orase pot fi vizitate in orice moment al anului,  ele devenind si mai atractive datorita teatrelor si muzeelor, a diferitelor spectacole, a concertelor si expozitiilorpe care le gazduiesc. Iata topul celor mai bune orase pentru amatorii de arta si cultura, clasament realizat pe baza sondajelor anuale Choice Awards pe care le realizeaza CN Traveller in randul cititorilor sai.


20. Bruges, Belgia

Orasul cu casute de “turta dulce”, construit pe canale, poate fi incadrat foarte usor si la categoria celor mai romantice orase. O vizita la Bruges este precum o calatorie in timp, in epoca medievala, cand acest oras flamand a fost un centru important al de artei si comertului, fiind de doua ori mai mare decat Londra. Amatorii de arhitectura au ce admira in Bruges, iar fanii ciocolatei si ai berii se vor simti aici ca “pestele in apa”. Festivalul Reiefeest din august, care reuneste pe canalele din Bruges peste 600 de muzicieni, actori si dansatori este cea mai importanta manifestare de gen din oras. Un mini-ghid turistic Bruges gasesti aici.

 

19. Salzburg, Austria

Orasul acesta pare ca traieste ca in “Sunetul muzicii”, mai ales ca este locul de nastere al lui Wolfgang Amadeus Mozart. Urmele lui Mozart pot fi observate oriunde in Salzburg, dar cel mai important eveniment este Mozart Week, festival care are loc in fiecare ianuarie. Festivalul anual de teatru aduce Salzburg pe scena, dar sunt si alte motive ca acest oras austriac sa fie vizitat, pentru ca foarte multe alte festivaluri de muzica, pornind de la cea clasica la jazz sau salsa. Dincolo de muzica, o plimbare prin Altstadt-„Orasul vechi”- este un prilej de studiu al arhitecturii medievale si baroce, iar urcusul in fortareata nu trebuie nici el ratat. Un articol cu impresii si atractiile turistice ale Salzburg.  

18. Charleston, Carolina de Sud, SUA

Charleston are „diamantele” sale apreciate de turisti: Teatrul Dock Street, prima cladire din tara dedicata performantei dramatice, muzeul Beaux-Arts Gibbes Museum of Art si o viata de noapte vibranta. Charleston este o destinatie populara amatorii de arta si cultura, care nu pierd sub nicio forma plimbarea pe strazile pietruite ale French Quarter.


17. Boston, Massachusetts, SUA

Boston are o multe de oferit celor care iubesc lucrurile frumoase. Pentru inceput, va trebui sa-l cunosti mergand pe jos pe strazile intortocheate din North End, pe strada Newbury sau pe Freedom Trail ( Cararea Libertatii) sau cu bicicleta de-a lungul raului Charles. Institutul de Arta Contemporana, Muzeul de Arte Frumoase, Prima biblioteca publica din SUA sunt atractiile pe care niciun iubitor de arta nu le va ocoli. Spectacolele rock si diferitele manifestari adresate studentilor fac din Boston un oras deosebit de atractiv si plin de viata.  


16. Lhasa, Tibet

Destui de putini turisti ajung in cel mai mare oras din Tibet, aflat la o altitudine de pese 3.600 metri, mai ales ca drumul pana la portile sale nu e deloc facil. Dupa anexarea de catre China, in 1950, Tibet a intrat sub o guvernare autoritara, dar a reusit sa pastreze urmele istoriei si mai ales traditiile budiste. Lhasa gazduieste trei situri UNESCO World Heritage, Palatul Potala, “casa” de iarna a lui Dalai Lama ( foto sus), Templul Jokhang si Palatul Norbulingka.

15. Budapesta, Ungaria

Orasul de pe malul Dunarii a avut zilele de glorie culturala in anii 1800, cand cele doua orase, Buda si Pesta, s-au contopit. Desi afectat de secole de razboaie si revolte politice, Budapesta ramane un oras incredibil de frumos, marcat de arhitectura renascentista, baroca si Art Nouveau, la care se adauga si amplasarea pe malul Dunarii. Ruinele unei asezari antice romane, muzeele, inclusiv cel dedicat istoriei muzicii, centrele spa si atmosfera romantica fac din Budapesta un oras fermecator.

Descopera aici celelalte orase atractive tot timpul anului pentru iubitorii de arta si cultura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea