Vacante & Calatorii

#destinatii de wekend #Piata Trandafirilor #targu mures #atractii turistice in germania

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Targu-Mures, destinatie perfecta de weekend

Cei care au vizitat Targu-Mures iti pot povesti cat de frumos si atragator este acest oras si  mai mult ca sigur iti vor spune ca isi doresc sa revina, in primul rand pentru atmosfera prietenoasa si boema de oras vechi. Iar cei care nu au ajuns inca in frumosul oras transilvan e timpul sa afle ca au pierdut ceva frumos. Dar nu e niciodata prea tarziu sa recuperezi, nu?

 

Targu-Mures inseamna o calatorie in timp pe stradutele medievale, marginite de case pastelate cu ferestre mari si acoperisuri policrome din tigla, cu palate, biserici, catedrale noi si vechi. O mandra cetate veche de jumatate de mileniu si o gradina zoologica completeaza oferta turistica a Targu-Mures, iar ospitalitatea este la ea acasa. Iata ce anume sa nu ratezi intr-o vizita la Targu Mures. Este o destinatie perfecta de weekend.

Cel mai bine e sa pornesti vizita ta in Targu-Mures din Piata Victoriei, de unde poti incepe sa descoperi toate atractiile importante ale orasului, la pas, intr-o plimbare relaxata. 

Piata Victoriei

In Piata Victoriei te intampina Catedrala Mica, lacas de cult ridicat de credinciosii greco-catolici in perioada 1926-1936 dupa modelul Bazilicii Sfantul Petru din Vatican. in prezent ortodoxa, catedrala mica poarta hramul Bunei Vestiri. Daca te intrebi de ce este numita de localnici”mica”, afla ca “marea catedrala- Catedrala Ortodoxa- este la celalalt capat al Pietei Trandafirilor, la nici 700 de metri distanta.

Dar pana sa ajungi la ea mai ai de admirat si alte lucruri frumoase din oras, despre care am scris pe consilierturism.ro.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea