Stralucire

Nota IMDB2/10

 • Pro Cinema Stralucire la Pro Cinema

  Stralucire

  Stralucire » Miercuri, 06 aprilie 2022, 12:30

  (Glitter) 104 minute, color titrat engleza drama romantica

  actori Stralucire : Mariah Carey Tia Texada Max Beesley Da Brat Ann Magnuson Grant Nickalls Eric Benet Terrence Howard Padma Lakshmi Dorian Harewood Vondie Curtis-Hall
  compozitor Stralucire : Terence Blanchard
  costume Stralucire : Joseph G. Aulisi
  monteur Stralucire : Jeff Freeman
  producator executiv Stralucire : Laurence Mark
  operator Stralucire : Geoffrey Simpson
  director de imagine Stralucire : Dan Bishop
  scenarist Stralucire : Kate Lanier Cheryl L. West

  Chiar daca exista multe asemanari intre Mariah Carey si Billie Frank, Stralucire nu este un film autobiografic, ci povestea unei fete talentate dintr-un orfelinat si care ajunge sa-si implineasca visul de a canta pe scena de la Madison Square Garden.

  Chiar daca exista multe asemanari intre Mariah Carey si Billie Frank, personajul interpretat de ea, Stralucire nu este un film autobiografic. Este povestea unei fete talentate care creste intr-un orfelinat si care in cele din urma ajunge sa-si implineasca visul de a canta pe scena de la Madison Square Garden.

  Actiunea se petrece la inceputul anilor '80, cand Billie Frank (Mariah Carey) si prietenele ei, Louise (Da Brat) si Roxanne (Tia Texada), incearca sa-si faca un nume pe scena cluburilor din New York. Cele trei fete - care au crescut impreuna intr-un orfelinat - au o trupa, dar ca sa supravietuiasca sunt nevoite sa accepte diverse slujbe de acompaniatoare vocale. Vocea lui Billie este la un moment dat remarcata de Julian Dice, un DJ care o ajuta sa se lanseze. Billie castiga in scurta vreme o faima care depaseste toate asteptarile, iar celebritatea o arunca intr-o lume cu totul noua in care convietuiesc intr-o permanenta concurenta prieteni, dusmani, paraziti si oportunisti - o lume pe care filmul reuseste sa o descrie foarte pitoresc. Faima schimba totul in viata ei si in primul rand relatia cu Dice, devenit intre timp producatorul si iubitul ei si care, coplesit de celebritatea partenerei lui, se simte lasat intr-un con de umbra. Relatia lor se schimba si se incarca de frustrari, dar nu asta e singura ei problema. Billie isi da seama ca "stralucirea" nu poate fi unicul ei scop in viata si ca pentru a-si castiga linistea sufleteasca are de incheiat cateva socoteli atat cu prezentul cat si cu trecutul.

  Printre speculatiile care s-au facut pe marginea filmului sunt si posibilele asemanari intre Julian Dice si Thomas Mottola, fostul sot al cantaretei, cel care a lansat-o si a exercitat un control absolut asupra carierei ei pana in 1997, cand s-au despartit. Carey a vrut sa pastreze o maxima discretie asupra acestui subiect si a subliniat ca nu exista nici o asemanare intre personajul din film si viata alaturi de fostul ei sot.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Stralucire

Trailer Stralucire

« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »