Stiinta & Tehnologie

#risc #obezitate #accidente #deces #soferi #centuri de siguranta

Studiu: Soferii obezi, supusi unui risc sporit de accidente rutiere grave

Soferii auto obezi prezinta un risc sporit sa isi piarda viata in accidente prin coliziune, in comparatie cu cei cu masa corporala in limite normale, se arata intr-un studiu care are la baza accidentele rutiere inregistrate pe teritoriul SUA.

British Medical Journal scrie ca oamenii de stiinta de la Universitatile West Virginia si California (Berkley) au explicat acest risc prin faptul ca starea de sanatate a obezilor este mai precara si ca centurile de siguranta nu functioneaza la fel de bine in cazul conducatorilor auto supraponderali.

Cercetatorii au luat in calcul peste 57.000 de coliziuni inregistrate in perioada 1996-2008, concentrandu-se pe accidentele cu impact violent in care au fost implicate automobile particulare si in care a murit cel putin unui sofer.

Obezitatea are trei niveluri, potrivit clasificarii Organizatiei Mondiale a Sanatatii. In cazul primului nivel, soferii supraponderali prezinta un risc cu 21% mai mare de a muri intr-un accident prin coliziune decat cei cu greutate normala. La nivelul al doilea de obezitate, riscul este 51%, un timp ce la cel de-al treilea acesta creste pana la 80%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea