Stiinta & Tehnologie

# injectoare masina #injectoare #masina

Injectoare noi sau injectoare reconditionate? Ce sa alegi pentru binele masinii, dar si al buzunarului

Masina ta a inceput sa prezinte pornire grea la prima cheie? Pe teava de esapament este eliminat un fum alb la pornirea la rece? De vina ar putea fi injectoarele. Se aude un anumit tacanit in timpul sesiunii de sofat, iar puterea masinii este redusa? Mai mult ca sigur este o problema cu injectoarele tale.

Ce poti face? Trebuie sa te prezinti cat mai curand la un service auto pentru constatari. Daca se dovedeste ca injectoarele sunt problema, atunci va trebui sa iei o decizie importanta: le inlocuiesti sau le reconditionezi? In cele ce urmeaza, vom incerca sa te ajutam sa faci cea mai buna alegere pentru masina ta, dar si pentru buzunarul tau.

Cat costa un injector nou?

De la inceput, este important sa mentionam ca pretul unui injector nou este cu mult mai mare decat pretul unui injector reconditionat sau unul la mana a doua. Vorbim de minim cateva mii de lei, in functie de marca si tipul masinii tale.

E in regula pentru masina ta sa achizitionezi injectoare noi? Da, insa nu este la fel de in regula pentru bugetul tau. S-ar putea ca o astfel de achizitie sa provoace o gaura mare in buget si cu siguranta nu iti doresti acest lucru.

Si ce e de facut? Cumperi un injector la mana a doua? Ai putea face acest lucru, insa nu iti garanteaza nimeni ca te vei bucura de calitate. S-ar putea ca injectorul achizitionat de la dezmembrari sa se defecteze mai repede decat ti-ai putea imagina. Asta inseamna ca ramai cu problema nerezolvata, dar si cu o suma de bani pierduta.

Ultima varianta si cea mai avantajoasa este sa apelezi la servicii de reconditionare injectoare. Discutam mai pe larg despre acest lucru in randurile urmatoare.

Cat costa reconditionarea unui injector?

Cand vine vorba despre pretul reconditionarii unui injector, echipa TurboDoctor este cea mai in masura sa iti ofere informatii. Vorbim despre liderii pe piata in servicii de reconditionare injectoare. Poti lua legatura cu ei accesand turbodoctor.ro.

Revenind, pretul pentru reconditionarea unui injector este cuprins intre 500 si 800 de lei. Pretul acesta te asigura ca rezultatul final, injectorul reconditionat, va prezenta functionare pentru masina ta in timpul perioadei de garantie oferite.

De ce pretul nu este fix? Ei bine, acesta difera in functie de marca si modelul masinii. Cel mai bine iei legatura cu echipa Turbo Doctor pentru o estimare exacta de pret.

Ce implica reconditionarea unui injector?

Pentru a intelege pe deplin cat de eficienta este reconditionarea unui injector, iti vom prezenta in randurile ce urmeaza pasii dupa care se desfasoara intreaga operatiune.

In primul rand, atunci cand un injector ajunge la TurboDoctor, acestuia ii este verificat, pe standul profesional, modul de operare la diferite presiuni si timpi de injectie, ce ajung pana la 2400 de bari.

Urmeaza apoi dezasamblarea, unde toate piesele interne sunt curatate in baia cu ultrasunete. In acest fel, murdaria superficiala este indepartata, iar inspectia atenta a uzurii pieselor poate incepe. Solutia din baia cu ultrasunete curata totul in profunzime, asa ca suprafetele de contact ale pieselor sunt usor de inspectat.

Inspectarea suprafetelor de contact ale pieselor nu se realizeaza oricum, ci sub microscop. In acest fel, se poate identifica corect cauza defectiunilor aparute si necesitatea schimbarii acestora. Un mare accent se pune pe inspectarea diuzei si supapei de retur a injectorului.

Dupa analiza sub microscop, piesele ce prezinta defecte vor fi inlocuite cu altele noi. De aici incepe procesul invers: injectorul este reasamblat cu ajutorul instrumentelor de calibrare cu tolerante de sub 1 micron. Fiecare injector va fi calibrat conform normelor producatorului.

Ultimul pas implica verificarea finala pe bancul de lucru. Se urmareste corectitudinea reparatiei si calibrarii. Daca totul este in regula, iar injectorul trece toate aceste teste, se emite codul de calibrare. Ulterior, injectorul este expediat inapoi la tine prin curier rapid.

Toti acesti pasi se efectueaza intr-un timp foarte scurt. Nu e nevoie sa astepti saptamani intregi, ceea ce inseamna ca nu vei simti lipsa utilizarii masinii pentru mult timp.

Nu uita ca serviciile de reconditionare injectoare sunt cele mai avantajoase, atat din punct de vedere al pretului, cat si al calitatii. Hai pe turbodoctor.ro si discuta cat mai curand cu expertii in domeniu!

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea