Stiinta & Tehnologie

# distrugere telefon #smartphone #telefon mobil #greseli

Greseli care iti distrug telefonul mobil. Cum sa-l protejezi

Telefonul mobil a devenit o parte indispensabila a vietii noastre moderne. Il folosim pentru a comunica, a naviga pe internet, a accesa retelele sociale, a face fotografii si multe alte activitati. Cu toate acestea, telefonul nostru mobil poate fi vulnerabil si expus unor riscuri care il pot deteriora sau chiar distruge complet. Iata cateva greseli comune pe care trebuie sa le eviti si cum sa-ti protejezi telefonul mobil.

 

Neglijarea importantei protectiei acestuia

Unul dintre cele mai mari pericole pentru telefonul mobil este deteriorarea fizica. Multi oameni nu acorda atentie protectiei telefonului si nu ii pun folie de protectie pe ecran sau husa de protectie. Acest lucru poate duce la zgarieturi, fisuri sau chiar la spargerea ecranului in cazul caderii telefonului. Prin urmare investeste acum bani intr-o husa de protectie eficienta si o protecsie pentru ecran. 

Expunerea la temepraturi extreme

Temperaturile extreme pot fi daunatoare pentru telefonul mobil. Evita sa expui telefonul la temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute. In timpul verii, nu lasa telefonul in masina expus la soare sau in locuri foarte calduroase, deoarece caldura excesiva poate afecta bateria si componentele interne ale telefonului. De asemenea, evita expunerea prelungita la temperaturi foarte scazute, cum ar fi tinerea telefonului in buzunarul exterior al hainelor in timpul iernii. Schimbarile bruste de temperatura pot provoca daune ireparabile.

Umiditatea si lichidele

Telefonul mobil si lichidele nu sunt prietene, daca nu ai un telefon special realizat pentru a face poze subacvatice. Orice contact cu apa sau alte lichide poate cauza daune grave. Evita sa folosesti telefonul in timp ce te afli in apropierea apei, cum ar fi in baie sau in apropierea piscinei. De asemenea, ai grija sa nu lasi telefonul in apropierea lichidelor si sa-l protejezi de ploaie sau stropire accidentala. Daca telefonul tau intra in contact cu lichide, opreste-l imediat, sterge-l cu o carpa absorbanta si lasa-l sa se usuce complet inainte de a incerca sa-l repornesti.

Incarcarea incorecta a telefonului

Incarcarea necorespunzatoare este o alta greseala comuna care poate duce la deteriorarea telefonului. Evita folosirea incarcatoarelor de calitate slaba sau a cablurilor de incarcare defecte, deoarece acestea pot afecta bateria si circuitele interne ale telefonului. De asemenea, evita supraincarcarea telefonului si incarcarea acestuia pe perioade lungi de timp peste noapte. Este recomandat sa folosesti incarcatoare si cabluri originale sau de calitate si sa respecti instructiunile producatorului in ceea ce priveste incarcarea.

Neglijarea actualizarilor de software

Actualizarile software ale telefonului mobil sunt importante nu doar pentru imbunatatirea performantei si functionalitatii, ci si pentru remedierea problemelor de securitate. Neglijarea actualizarilor software poate face telefonul vulnerabil la atacuri malware sau la alte probleme de securitate. Asigura-te ca telefonul tau este mereu actualizat cu cele mai recente versiuni de software si aplica remedierile de securitate oferite de producator.

Descarcarea bateriei in mod excesiv

Descarcarea completa a bateriei in mod regulat poate afecta durata de viata a bateriei. In general, este recomandat sa mentii bateria telefonului intre 20% si 80% pentru a-i prelungi viata utila. Evita sa lasi telefonul sa se descarce complet inainte de a-l reincarca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea