Social

#depuneri de zapada #ninsori Romania #atentionare meteo #viscol #ninsori #romania #iarna

Vremea rea continua! Cod portocaliu de ninsori pe arii extinse. Cand scapam de iarna

Ne aflam la mijlocul primaverii, iar Pastele este aproape. Cu toate acestea, vremea si peisajele create de ninsorile abundente din ultima ora amintesc mai mult de iarna si de venirea Craciunului. Iar ninsorile nu par sa se opreasca in perioada urmatoare. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit si a extins atentionarile de ninsoare. Iata cum va fi vremea in urmatoarea perioada.

 

COD GALBEN de ninsori, vant si polei

 In intervalul 06 aprilie, ora 10:00 – 07 aprilie, ora 12:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de vreme rea. Sunt vizate fenomene precum ninsori abundente, depuneri de zapada, intensificari ale vantului si polei.

„In intervalul mentionat, in nordul si centrul Moldovei, in Maramures, Transilvania si in nordul Crisanei, precum si in zona de munte vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada. Temporar vantul va avea intensificari pe parcursul zilei de joi (06 aprilie), cu viteze de 40...60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restranse se vor acumula 10...15 l/mp.

In nord-estul Moldovei si izolat in rest se va depune polei.

Intensificari ale vantului se vor semnala temporar si in sudul Olteniei.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de ninsori viscolite

In interval 06 aprilie, ora 10:00 – 06 aprilie, ora 22:00 este in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de vreme rea ce vizeaza fenomene precum ninsori viscolite si strat consistent de zapada. Sunt afectate judetele Botosani, Suceava, Neamt, Iasi si zona de munte a judetelor Maramures, Bistrita Nasaud, Mures.

“In judetele Botosani, Suceava, Neamt, Iasi si zona de munte a judetelor Maramures, Bistrita Nasaud si Mures va continua sa ninga viscolit, vizibilitatea va fi redusa si se va depune strat nou de zapada consistent. Vantul va avea intensificari cu viteze de 55...65 km/h. Local se vor acumula peste 20 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In interval 06 aprilie, ora 10:00 – 07 aprilie, ora 12:00 vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros, trecator vor mai fi conditii sa ploua slab, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi de 9...12 grade, iar cele minime de 0...3 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea