Social

# prognoza meteo pe doua saptamani #vremea de paste #starea vremii #meteo #conditii meteo

Vremea in urmatoarele doua saptamani. Ce temperaturi ne asteapta de Paste

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 18 aprilie - 1 mai. Potrivit ANM, vremea se va mentine rece in tot intervalul, temperaturile fiind mult mai mici decat cele normale pentru aceasta perioada. Iata ce temperturi ne asteapta de Paste si unde va ploua.

 

BANAT

In perioada 18 - 20 aprilie vremea va fi deosebit de rece, media maximelor urmand a se situa in jurul a 11 grade. Ulterior datei de 20 aprilie, temperatura aerului va creste treptat, astfel incat in ziua de 22 aprilie se va ajunge la valori de 18...19 grade in medie, valori ce ulterior vor caracteriza intervalul 23 - 27 aprilie. Din 27 aprilie si pana la sfarsitul intervalului, variatiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta, maxima regionala caracteristica fiind de 16...18, in medie. Minimele vor fi de 0...1 grad la inceputul intervalului, apoi vor fi in crestere pana spre valori medii de 8 grade in data de 27 aprilie. Ulterior datei de 27 aprilie si pana la sfarsitul intervalului, tendinta temperaturii aerului este de scadere usoara spre medii in jurul a 6 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in intervalul 17 -20 aprilie si din nou in intervalul 22 30 aprilie.

CRISANA

Vremea va fi deosebit de rece la inceputul intervalului, cand media maximelor va fi de 10...11 grade. Ulterior zilei de 20 aprilie, temperatura aerului va creste spre valori medii ale maximelor de 17...18 grade, valori ce vor caracteriza intreg intervalul 22 -27 aprilie, apoi va scadea pana spre 16 grade la sfarsitul intervalului. In ceea ce priveste regimul termic nocturn, temperatura va fi de -1...0 grade in primele 3 nopti, apoi va creste pana spre 8 grade in 26 aprilie. In perioada 27 aprilie - 01 mai media minimelor va scadea treptat spre valori in jurul a 4 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in zilele de 19 si 20 aprilie, apoi in intervalul 22 aprilie - 01 mai.

TRANSILVANIA

In primele zile ale intervalului vremea va fi deosebit de rece, media maximelor fiind de 8...9 grade. Din 20 aprilie, media maximelor va creste treptat si va ajunge pana la 18 grade, in zilele de 24 si 25 aprilie, apoi vremea se va raci, astfel incat pana la sfarsitul intervalului temperatura aerului va scadea pana spre 14 grade, in medie. Media minimelor in primele 2 nopti se va situa in jurul valorii de -4 grade, apoi va creste pana spre 4...5 grade in 26 aprilie. Ulterior datei de 26 aprilie media minimelor va scadea pana la sfarsitul intervalului spre valori in jurul a 2 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in zilele de 19 si 20 aprilie si in intervalul 24 aprilie- 1 mai

MARAMURES

Vremea va fi deosebit de rece la inceputul intervalului, cu o medie a valorilor diurne ce se va situa in jurul a 10 grade, apoi temperatura aerului va creste, astfel ca in ziua de 25 aprilie, se va ajunge la valori in jurul a 18 grade. Ulterior vremea se va raci treptat, astfel ca pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza media maximelor se va situa in jurul a 14 grade. Media minimelor in primele 2 nopti va fi de -3...-2 grade, apoi va creste pana spre 7 grade in 26 aprilie. Ulterior vremea se va raci, astfel ca pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza media minimelor va fi de 4 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 20 aprilie -01 mai.

MOLDOVA

La inceputul intervalului vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor termice ce se va situa in jurul a 10 grade si a minimelor in jurul a -1 grad, apoi temperatura aerului va fi in crestere, astfel ca, in 25 aprilie, media regionala a maximelor va ajunge la 18 de grade, iar a celor minime la 8 grade, in 27 aprilie. Ulterior acestor date si pana la sfarsitul intervalului, temperatura aerului va scadea, astfel incat media maximelor va cobori spre 14 grade, iar minimele spre valorii de 4 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare in zilele de 20 si 21 aprilie, apoi in intervalul 25 aprilie – 1 mai.

DOBROGEA

Vremea va fi deosebit de rece in primele 2 zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 10...11 grade. Ulterior datei de 19 aprilie vremea va intra intr-un proces de incalzire usoara, astfel incat media maximelor va ajunge la 16 grade in 27 aprilie, apoi se va raci, media maximelor urmand a cobori spre 14 grade in zilele de 30 aprilie si 01 mai. Media minimelor va creste treptat de la 3...4 grade in intervalul 18 -20 aprilie spre valori de 9 grade in perioada 27 -29 aprilie, apoi va scadea usor spre 8 grade pana la sfarsitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in 20 aprilie, apoi in intervalul 25 aprilie -01 mai.

MUNTENIA

Media maximelor va fi in crestere treptata, de la valori de la 11 grade in primele doua zile cand vor caracteriza o vreme deosebit de rece, pana la valori in jurul a 20 de grade in perioada 25 -27 aprilie. Ulterior, acestui interval temperatura aerului va scadea si se va ajunge la o medie regionala a maximelor de 17...18 grade. Noptile vor fi reci in primele zile ale intervalului, cand media regionala a minimelor va fi de 1...2 grade, apoi temperatura aerului va creste spre valori de 8 grade in intervalul 26 -29 aprilie, iar in ultimele nopti va cobori spre 6...7 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in zilele de 19 si 20 aprilie, apoi in intervalul 25 aprilie -01 mai.

OLTENIA

Vremea va fi deosebit de rece in primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 10...11 grade. Ulterior datei de 20 aprilie vremea va intra intr-un proces de incalzire usoara, astfel incat media maximelor va ajunge la 19 grade in perioada 25- 28 aprilie, apoi vremea se va raci, media maximelor urmand a cobori spre 16...17 grade pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. Media minimelor va creste treptat de la 1...2 grade in intervalul 18 -21 aprilie spre valori de 8 grade in perioada 26 -29 aprilie, apoi va scadea usor spre 6 grade pana la sfarsitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in perioada 18 -20 aprilie, apoi in intervalul 22 aprilie- 01 mai.

LA MUNTE

Vremea va fi deosebit de rece in primele 4 zile ale intervalului, cand in medie se vor inregistra temperaturi maxime de 0...2 grade. Ulterior datei de 21 aprilie vremea se va incalzi usor, astfel incat media maximelor va ajunge la 8 grade in perioada 23- 27 aprilie, apoi vremea se va raci, media maximelor urmand a cobori usor 6 grade pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. Media minimelor va creste treptat de la -8...-6 grade in intervalul 18 -20 aprilie spre valori de 2 grade in intervalul 25 - 27 aprilie, apoi va scadea spre -1 grad pana la sfarsitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in intervalul18 - 20 aprilie, apoi in intervalul 24 aprilie 01 mai.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea