Social

#august 2022 #vremea august #vremea

Vremea in prima jumatate a lunii august. Ce temperaturi ne asteapta si unde va ploua

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru primele doua saptamani din luna august. Potrivit datelor, in urmatoarele doua saptamani temperaturile nu vor depasi 33-34 de grade Celsius. Regimul pulviometric va fi deficitar, insa se asteapta ca incepand cu 7-8 august sansele de precipitatii sa creasca.

 

BANAT

In prima saptamana a intervalului, vremea va fi intr-un proces de incalzire, devenind calduroasa, iar in perioada 4 - 7 august local caniculara, cu medii ale temperaturii maxime in crestere de la 29...32 de grade spre 34...36 grade si ale minimelor de la 11...16 grade spre 14...19 grade. Desi in a doua saptamana de prognoza valorile termice vor fi in usoara scadere, in ansamblu si aceasta perioada va fi caracterizata de o vreme calduroasa, cu temperaturi peste normalul perioadei – mediat regional cele diurne vor fi de 30...32 de grade, iar cele nocturne de 14...17 grade, fiind posibile si dupa-amiezi in care se va putea atinge starea de canicula. Regimul pluviometric va fi deficitar in prima parte a perioadei de referinta, dar din data de 7 august va creste probabilitatea pentru averse, dar si pentru celelalte manifestari ale instabilitatii atmosferice.

CRISANA

Pe parcursul primei saptamani din interval, vremea va fi intr-un proces de incalzire, devenind calduroasa, iar in perioada 4 - 7 august local caniculara, cu medii ale temperaturii maxime in crestere de la 29...31 de grade spre 34...36 grade si ale minimelor de la 11...15 grade spre 14...18 grade. Desi in cea de-a doua saptamana de prognoza sunt estimate valori termice in usoara scadere, in ansamblu si aceasta perioada va fi caracterizata de o vreme calduroasa, cu temperaturi usor peste cele normale – mediat regional cele diurne vor fi de 30...31 de grade, iar cele nocturne de 14...17 grade. Din data de 7 august va creste probabilitatea pentru averse, dar si pentru celelalte manifestari ale instabilitatii atmosferice.

TRANSILVANIA

In prima saptamana a intervalului, vremea va fi intr-un proces de incalzire treptata, devenind calduroasa in vestul si sud-vestul regiunii, cu medii ale temperaturii maxime in crestere de la 25...29 de grade spre 29...34 grade; primele nopti vor fi relativ racoroase, in special in depresiuni (minime de 9...14 grade), apoi si valorile nocturne vor mai creste. In a doua saptamana de prognoza, valorile termice vor fi in usoara scadere, cu temperaturi in jurul celor climatologic specifice - mediat regional cele diurne vor fi de 27...30 de grade, iar cele nocturne de 11...16 grade. In prima parte a perioadei de referinta doar izolat vor fi posibile ploi slabe, insa din 7- 8 august va creste probabilitatea pentru averse locale, dar si pentru celelalte manifestari de instabilitate atmosferica.

MARAMURES

Pe parcursul primei saptamani a intervalului, vremea va fi intr-un proces de incalzire, devenind calduroasa, cu medii ale temperaturii maxime in crestere de la 27...29 de grade spre 31...33 grade si ale minimelor de la 11...14 grade spre 13...17 grade. Desi in cea de-a doua saptamana de prognoza sunt estimate valori termice in usoara scadere, acestea se vor situa in general peste normele perioadei - mediat regional cele diurne vor fi de 27...29 de grade, iar cele nocturne de 14...16 grade. Din data de 7 august va creste probabilitatea pentru averse, dar si pentru celelalte fenomene asociate instabilitatii atmosferice.

MOLDOVA

In primele zile, valorile termice se vor situa in jurul celor climatologic specifice perioadei (cu o medie a maximelor de 26...29 grade, iar a minimelor de 13...17 grade), iar intre 4 si 7 august vremea va deveni calduroasa in cea mai mare parte a regiunii, cu 30...34 de grade in orele dupa-amiezilor. Desi ulterior sunt estimate valori termice in usoara scadere, acestea vor fi in general apropiate de cele normale - mediat regional cele diurne vor fi de 27...29 de grade, iar cele nocturne de 13...18 grade. In prima parte a perioadei de referinta doar pe spatii mici vor fi ploi slabe, insa din 7-8 august va creste probabilitatea pentru averse locale, dar si pentru celelalte manifestari de instabilitate atmosferica.

DOBROGEA

Pe parcursul primei saptamani a intervalului, vremea se incalzi de la o zi la alta, devenind calduroasa, cu precadere in partea continentala a regiunii, cu medii ale temperaturii maxime in crestere de la 28...30 de grade spre 31...34 grade, in timp ce minimele vor fi in general de 18...22 de grade. Desi dupa data de 8 august sunt estimate valori termice mai ponderate, vremea se va mentine predominant calduroasa si in a doua parte a intervalului de referinta. In primele zile, doar pe spatii mici vor fi posibile ploi slabe. Ulterior va creste probabilitatea pentru perioade scurte cu manifestari locale de instabilitate atmosferica, totusi in ansamblu regimul pluviometrc va fi unul deficitar.

MUNTENIA

In prima saptamana a intervalului, vremea va fi intr-un proces de incalzire, devenind calduroasa, iar in perioada 4 - 7 august local caniculara, cu medii ale temperaturii maxime in crestere de la 29...32 de grade spre 33...36 grade si ale minimelor de la 12...18 grade spre 15...20 de grade. Chiar daca dupa data de 8 august vor fi valori termice mai ponderate, in ansamblu si aceasta perioada va fi caracterizata de o vreme calduroasa, cu temperaturi usor peste cele normale – mediat regional cele diurne vor fi de 30...33 de grade, iar cele nocturne de 16...19 grade, fiind posibile si dupa-amiezi in care se va putea atinge starea de canicula. Regimul pluviometric va fi deficitar in prima parte a perioadei de referinta, doar pe spatii mici fiind posibile ploi slabe. Dupa data de 8 august probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferica va fi in crestere.

OLTENIA

In prima saptamana a intervalului, vremea va fi intr-un proces de incalzire, devenind calduroasa, iar in perioada 4 - 7 august caniculara, cu medii ale temperaturii maxime in crestere de la 30...32 de grade spre 34...37 grade si ale minimelor de la 14...18 grade spre 16...21 de grade. Chiar daca dupa data de 8 august vor fi valori termice mai ponderate, in ansamblu si aceasta perioada va fi caracterizata de o vreme calduroasa, cu temperaturi usor peste cele normale – mediat regional cele diurne vor fi de 30...34 de grade, fiind posibile si dupa-amiezi in care se va putea atinge din nou starea de canicula. Din 7...8 august va creste probabilitatea pentru averse locale, dar si pentru celelalte fenomene asociate instabilitatii atmosferice.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi in crestere treptata pe parcursul primei saptamani, de la medii ale maximelor de 14...22 de grade spre 18...28 de grade si ale minimelor de la 6...12 grade la inceput pana la 9...16 grade in jurul datei de 7 august. Ulterior se estimeaza o racorire a vremii, dar cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei. La inceputul intervalului de referinta, vor fi posibile izolat ploi slabe, insa din data de 7 august probabilitatea pentru averse va fi ridicata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea