Social

# vremea in romania # racire vreme #lapovita #prognoza meteo #ninsori #vremea #precipitatii #meteo

Vremea continua sa se raceasca. Ploi, lapovita si ninsori. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

 

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru urmatoarele zile. Vremea continua sa se raceasca si se anunta temperaturi scazute, ploi, lapovita si ninsori pe arii extinse. 

Mai multi cicloni vor aduce o vreme umeda si racoroasa in urmatoarea perioada, cu vant si ploi abundente in unele regiuni. Si temperaturile incep sa scada tot mai mult, chiar daca vor fi si intervale cu soare, anunta meteorologii de la meteoradar.ro.

O serie de depresiuni atmosferice vor afecta Romania in aceasta saptamana. Din acest motiv, vom avea parte de o succesiune de zile umede si mohorate, urmate de perioade cu vreme mai buna, dar cu temperaturi modeste si vant destul de puternic in unele zone.

Saptamana incepe cu vreme rece si mohorata in regiunile intracarpatice, unde sunt asteptate cateva ploi si averse slabe, dar si ninsori la munte. In sud si est vor fi si perioade cu Soare, iar marti va fi destul de cald pentru noiembrie, cu maxime cuprinse intre 15 si 20 de grade. Cateva averse vor fi posibile si in regiunile estice, dar pe spatii mai restranse.

Miercuri, un ciclon atlantic va aduce din nou ploi slabe si moderate in mare parte din tara. Local, in vest, nord si centru, sunt prognozate ploi insemnate cantitativ, de pana la 20 - 30 l/mp in zonele joase si chiar mai mult in unele zone de munte.

Dupa mijlocul saptamanii, urmeaza o noua perioada cu vreme mai calma, in care Soarele isi va face aparitia printre nori. Nu va fi insa prea cald. Joi, termometrele vor arata in jur de 7 - 10 grade in jumatatea nordica a tarii si 11 - 15 grade in vest si sud, iar vineri va fi un pic mai rece.

Risc de ploi abundente in weekend

Un ciclon mediteranean puternic va traversa in acest weekend Peninsula Balcanica. Acesta ar putea aduce ploi abundente si in Romania, cel putin in unele regiuni. La munte, iar izolat si in unele zone de deal, sunt posibile si ninsori.

Totusi, traiectoria exacta a depresiunii nu este cunoscuta inca. In cazul ca ciclonul va fi mult mai la sud de tara noastra, e posibil sa ploua mai putin decat indica in prezent majoritatea modelelor meteorologice.

Dupa zilele reci si umede din weekend, saptamana viitoare incepe cu o incalzire usoara. Totusi, vremea pare sa raceasca din nou pe la mijlocul saptamanii. Unele modele meteorologice anticipeaza o racire puternica, dar deocamdata acest scenariu pare mai putin probabil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea